Foto: TeroVesalainen, Bigstock

Foto: TeroVesalainen, Bigstock

Fodboldfans i hovedstadsområdet kan få tæsk, selvom de ikke kan komme på stadion, når Superligaen åbner igen. Det kommer til at foregå med to meter lange spanskrør i sundhedsmæssigt forsvarlige tæsktelte.

Når Superligaen begynder igen, formentlig senest den 29. maj, bliver det uden tilskuere på stadion. Derfor står en lang række fodboldfans med et problem, for hvordan skal de komme op at slås med tilhængere af modstandernes hold, hvis de ikke må være til stede sammen under kampene?

Dette dilemma har Divisionsforeningen drøftet med forskellige aktører, foreløbigt med et enkelt konkret resultat. I samarbejde med Region Hovedstaden vil man opstille en række tæsktelte i nærheden af Telia Parken og Brøndby Stadion, der er hjemsted for de to store københavnerklubber, Brøndby IF og FC København.

Lange spanskrør og fadølsregn
Fodboldfans, der ønsker at benytte sig af tæskteltene, kan købe billetter hos henholdsvis FCK og Brøndby, fortæller Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen. Herefter møder man op inden for den tidsperiode, der er angivet på billetten.

“Vi har gjort meget for at sikre gæsterne en autentisk fodboldvold-oplevelse samtidig med, at vi ikke går på kompromis med sikkerheden,” siger han og uddyber:

“Møder man op ved Brøndby Stadion, bliver man budt velkommen af frivillige iført værnemidler og FCK-tøj. Møder man op ved Parken, har de frivillige selvfølgelig Brøndby-tøj på. Vi tager kun en enkelt gæst ind ad gangen, og for at sikre den fornødne afstand vil tæskene blive uddelt ved hjælp af to meter lange spanskrør. Har man tilkøbt fadølspakken, vil man undervejs blive overhældt med fadøl fra spande ophængt over gæsten. Vi opfordrer i øvrigt alle til selv at medbringe brankede frankfurtere og kolde pølsebrød, så oplevelsen kan blive så autentisk som muligt.”

Bliver måske landsdækkende
Hvis de københavnske tæsktelte bliver en succes, håber Divisionsforeningen at kunne udvide konceptet til andre dele af landet.

“Vi er i løbende dialog med klubber, regioner og andre aktører, så vi er klar til at rykke ud hurtigt,” siger Claus Thomsen.

Det er aarhusianske Christian Wilhelm, der i mange år har været fan af AGF, glad for at høre:

“Nu kan De Hvii’e endelig komme i gang med at tabe kampe igen, og så er det jo rart med en mulighed for at afreagere,” siger han.