Foto: Public domain

Med sange som “Når jeg ser et svensk flag smælde” protesterer borgerlige meningsdannere mod Mette Frederiksens forsøg på at omdanne Danmark til Cuba med dårligt vejr. 

“I har udskammet folket – I har truet Ikea
I har prøvet at stoppe – Anders Foghs hjælpepakke
I kan komme med masker – og bøder for at samles
Men I burde snart ku’ indse – det er Arne, I straffer”

Lars Løkke Rasmussen svajer let fra side til side med lukkede øjne, mens han synger. Først sagte og dernæst med stigende intensitet. Så istemmer Asger Aamund med en mørkere baryton: “I kan ikke slå os ihjel/ Vi er en del af jer selv”.

Cuba med dårligt vejr
Vi står i et diminutivt lydstudie hos Berlingske på Pilestræde i København. Her produceres til daglig podcasts som Cordua & Steno og Kampagnesporet, men i dag optages der sange. Protestsange mod Mette Frederiksen.

“Statsministeren er i ly af coronakrisen i færd med at omdanne Danmark til en skandinavisk variant af Nordkorea, eller i hvert fald Cuba med rigtig dårligt vejr,” udtaler Marcus Knuth (K), der har taget initiativ til at danne gruppen Songs for Frihed.

Protestsange er en politisk tradition, der tidligere har været udbredt på venstrefløjen, hvor Det Internationale Sigøjner Kompagni, Røde Mor og Skrøbeligt Daggry rasede mod kapitalisme og imperialisme.

Ligesom Vietnamkrigen
Søren Pind mener, at tiden er kommet til, at højrefløjen overtager traditionen.

“De unge studenter, der nægtes at køre fulde rundt på en hestevogn og flashe forbipasserende billister på grund af regeringens totalt strenge coronaregler, får aldrig deres forår igen. Det er ligesom Vietnamkrigen.”

Hensigten er at udgive et samlet album på CD og vinyl, der blandt andet skal indeholde titlerne “Johnnys mund er fuld af corona”, “En enkel sang om Islands Brygge” og “Når jeg ser et svensk flag smælde”.

Overskuddet skal gå til at betale bøderne for de danskere, der har overtrådt myndighedernes grundlovsstridige forsamlingsforbud.