Foto: Krakenimages.com

“Det bliver så fedt at komme på cluuub igen,” lyder det meget lidt overbevisende fra Dan Elmtoft, der savner at “mærke de fede beats” på natklubberne.

I en uge har værtshuse, restauranter og caféer været åbne efter corona-nedlukningen, og i en uge har Dan Elmtoft, eventkoordinator ved Aarhus Kommune, utroværdigt gentaget, at han glæder sig til, at også diskotekerne lukker op.

“Det bliver så fedt at komme på cluuub igen,” lyver den 45-årige mand, der forkorter ventetiden med at tage på cocktailbarer og bodegaer.

Hitler-biografi er ikke mig
“Vi var et par stykker, der tog på Skt. Pauls Apothek og videre til Peter Gift i fredags. Ih, hvor jeg ærgede mig over, at de skulle lukke allerede ved midnat. Corona-nedlukningen har vist mig, at det der med at sidde hjemme i den bløde sofa med en Hitler-biografi og en god rødvin og langsomt falde hen sådan ved 22-tiden, det er slet ikke mig!”

Faktisk er Dan Elmtoft så uægte glad for nattelivet, at han dagen efter tog sin Tinder-date med på baren Ris Ras.

“Bare fordi jeg er fyldt 40, betyder det ikke, at jeg ikke kan hænge ud med de unge og høre deres fede nye idéer til, hvordan vi samskaber og -tænker innovative byrum, og hvad de fedeste drinks er lige nu,” bedyrer han, mens han gnider sin lænd og tilføjer, at daten gik godt.

“Hun fangede hurtigt, at jeg er en smart og happening mand, der både kan svede på et dansegulv til Fiddys (50 Cent, red.) ‘In Da Club’ og dele en øl eller tre på et snedigt værtshus – hvor der må ryges!”

Rygning intet problem
Især rygningen synes Dan Elmtoft godt om, påstår han alt for hårdnakket, selvom han holdt op for et par år siden af, ifølge ham selv, ikke-aldersrelaterede årsager.

“Men det er ikke noget problem, for jeg kan sagtens se på andre, der ryger lige foran mig. Derfor går jeg gerne med på autentiske brune værtshuse, vel vidende at jeg kunne ryge, uden at man overhovedet kunne mærke det på mig dagen efter,” siger han, der på trods af sin kærlighed til nattelivet holder en pause fra byturene næste weekend.

“Det kan også blive for vildt, så man ikke når at stoppe op og mærke efter. På fredag står den på tidlig aftensmad og måske en gåtur med Hardcore History i ørerne, og dagen efter skal jeg se en dokumentar om Anden Verdenskrig. Puh, det bliver kedeligt!”