Foto: Steen Brogaard, Folketinget

En politisk hjælpepakke med masser af islamdebat skal stabilisere Dansk Folkeparti i meningsmålingerne, så De Radikale ikke bliver for magtfulde.

En landsdækkende debat om kald til bøn i svømmehaller. Ugentlige bilkorteger af unge mænd med arabisk baggrund, der dytter og vifter med palæstinensertørklæder, samt skattefri telefoner til pensionister.

Det er blot nogle af tiltagene i den hjælpepakke, som Socialdemokratiet her til morgen har lanceret til Dansk Folkeparti.

Ikke afhængige af De Radikale igen
Ifølge politisk ordfører Jesper Petersen (S) er hensigten at undgå, at DF “brænder totalt sammen”, så socialdemokraterne igen vil blive tvunget til at samarbejde med De Radikale.

“I starten syntes vi egentlig, det var ret nice, at det gik ad helvede til for Dansk Folkeparti, men så huskede vi, hvor rædselsfuldt det var at samarbejde med De Radikale,” udtaler han.

Efter folketingsvalget havde regeringen mulighed for at danne flertal med venstrefløjen og Dansk Folkeparti og således undgå den gamle samarbejdspartner, De Radikale. Det skete senest ved boligminister Kaare Dybvads indgreb mod boligspekulanterne Blackstone, hvor DF leverede de fornødne mandater, mens R stemte imod.

Siden valget er det imidlertid kun gået én vej for DF, og det er nedad i meningsmålingerne. Hvis partiet ryger ud af Folketinget ved næste valg, vil regeringen atter være tvunget til at søge flertal med De Radikale.

Stadig racister, men …
S håber på at finde flertal for den politiske hjælpepakke hos SF og Enhedslisten – samt selvfølgelig DF. I Enhedslisten er man positivt indstillet over for idéen:

“Vi synes stadig, Dansk Folkeparti er nogle klamme racister, men det er socialdemokraterne sådan set også. Til gengæld hader vi virkelig De Radikale, så hvis vi kan genere dem, er vi parate til at smide nogle muslimer under bussen,” udtaler politisk leder Pernille Skipper.