Foto: World Image, Bigstock

Mette Frederiksen har taget den borgerlige kritik til sig og vil fremover undgå at tale til borgerne, som om de er børn. I stedet vil hun tale, som om de er udviklingsresistente medarbejdere, der skal forløse innovationspotentialer på en imaginær rejse.

“Mor Mette” er statsministeren hånligt blevet kaldt, og der har bredt sig en opfattelse i borgerlige kredse af, at hendes pressemøder henvender sig til befolkningen, som var de mindreårige.

“Det er en helt uhørt infantilisering af den danske befolkning. Vi bliver talt til, som om vi er små børn,” siger politisk kommentator Hans Engell.

Har konsulteret Disruptionrådet
Nu har statsministeren taget kritikken til sig. På dagens pressemøde i Statsministeriet kom det således frem, at statsministeren vil ændre sin sprogbrug:

“Vi har allieret os med McKinsey, konsulteret Disruptionrådet og er blevet klogere på, hvordan den tidligere borgerlige regering henvendte sig på en mere værdig måde til danskerne. Derfor vil vi fremover omtale coronakrisen som Udviklingsrejsen og udstyre den enkelte med de kompetencer og værktøjer, der skal til, for at de kan realisere deres fulde innovationspotentiale og manøvrere båden sikkert mod Målet, som er at performe på arbejdsmarkedet,” sagde Mette Frederiksen.

Trygt med noget vi kender
Statsministerens melding er blevet taget godt imod hos de fagforbund, der organiserer offentligt ansatte:

“Det er faktisk meget dejligt. Vi har i flere år været vant til at blive talt til, som om vi er fatsvage, udviklingsskeptiske nejhatte, der skal have modet til at bevæge os ud af vores komfortzone, så vi kan blive udviklet af nogle eksterne konsulenter uden faglig indsigt i vores arbejdsområde og dermed få nye mindsets og indhøste innovationspotentialer. Det er en retorik, som vi altså er trygge ved,” siger formand for FOA Mona Striib.

Også blandt borgerlige kritikere er der tilfredshed med udmeldingen:

“Det er godt, at vi nu får en mere værdig retorik, der sætter fokus på danskernes kompetenceudvikling, så de kan realisere deres potentialer på et frit marked. Vi er meget tilfredse,” siger cheføkonom i CEPOS Mads Lundby Hansen.