Foto: Pra Chid, Bigstock/RokokoPosten

Foto: Pra Chid, Bigstock/RokokoPosten

Smykkedesigner Mai Manniche vil lancere en serie coronasmitte-kæder lavet af virus fra hele verden. Smykkerne vil sikre beskæftigelsen i sygehusvæsenet mange år frem, vurderer hun.

“Jeg skal verden rundt for at finde virus til de nye smykker. Første destination bliver Cypern, hvor jeg skal have en superlækker workation.”

Det fortæller smykkedesigner Mai Manniche i Aftenshowet, som har inviteret hende i studiet for at tale om den nye forretningsidé. En idé, der spirede frem efter en samtale med moderen, læge Vibeke Manniche:

“Min mor og jeg talte om, hvordan spredningen af coronasmitte i Danmark har været mildest talt skuffende, ikke mindst takket være regeringens tvangsnedlukning, som har betydet, at flere corona-afsnit, der lovede godt for beskæftigelsen i sygehusvæsenet, slet ikke kom i nærheden af at blive udnyttet fuldt ud. Det er en skam, syntes vi begge, og så slog det mig, at jeg som smykkedesigner kunne fremstille en serie af smukke kæder lavet af coronavirus og på den måde hjælpe sygehusvæsenet.”

En helt ny målgruppe
Mai Manniche har allerede kontakt med et cypriotisk smykkeværksted, der ser et samarbejde som en spændende forretningsmulighed. Sammen har de planlagt besøg på flere af øens plejehjem, hvor Manniche forventer at kunne nå en helt ny målgruppe.

“Mine smykker købes primært af yngre mennesker. Men coronavirus har en særlig tiltrækningskraft på ældre mennesker, så jeg forventer, at mine smittekæder bliver et stort hit på plejehjem og lokalcentre verden over,” siger hun.

Hvis afsætningen på Cypern bliver god, ser Mai Manniche det som et oplagt næste skridt at lancere smittekæderne i Danmark. Her forventer hun en stor efterspørgsel.

“Coronavirus findes stort set ikke i Danmark, så der er helt sikkert et stort marked for mine udenlandsk producerede smittekæder herhjemme,” siger hun.

Spændende og lidt forbudt
Mai Manniche forventer, at der vil være et stort marked for coronasmitte-kæder, både i Danmark og udlandet.

“Coronasmitte er noget forholdsvis nyt og spændende, og smittekæder emmer af oprør og forbud, så jeg tror, vi har et produkt, som vi nemt kan få afsat. Hver kæde er naturligvis helt unik og skræddersyet til det enkelte marked. Hvis alt går vel, vil jeg samle materialer fra hele verden, så hver eneste kæde bliver en helt unik kombination af virus fra forskellige lande og kulturer, ” siger Mai Manniche og slutter:

“Og så kan jeg skabe øget beskæftigelse i sundhedssektoren verden over og ikke kun herhjemme.”