Foto: kegfire, Bigstock

Foto: kegfire, Bigstock

Efter et dårligt resultat i årets trivselsmåling har leder af sydfynsk omsorgsinstitution besluttet at tage drastiske midler i brug for at forbedre arbejdsmiljøet.

“Det er simpelthen for barnligt at gå og hænge sådan med mulerne. I er umulige at have med at gøre, så nu giver jeg op. Fra i dag låser jeg mig inde på mit kontor, og jeg kommer ikke ud, før I allesammen har indrømmet, at I er glade for jeres arbejde.”

Sådan lød beskeden, som medarbejderne på Plejecenter Perlen i Nyborg mødte ind til mandag morgen. Beskeden, der var skrevet af centerleder Mads Søgaard Christensen, hang i adskillige eksemplarer ud over hele personaleområdet, så den var synlig, uanset hvor medarbejderne opholdt sig.

“Den var printet på A3-papir og fyldt med sure emojis,” fortæller sosu-assistent Ellen Poulsen, der er arbejdsmiljørepræsentant og har arbejdet på Perlen i 14 år.

Glæde i begyndelsen
Ironisk nok, fortæller Ellen Poulsen, var medarbejdernes første reaktion at juble. Ikke for at imødekomme Mads Søgaard Christensens krav, men af glæde ved udsigten til at være fri for ham i en periode.

“Vi så frem til at slippe for at høre på hans konstante ‘Hvorfor gør du sådan der? Det er da en underlig måde at gøre det på’ og den slags irriterende og ubrugelige kommentarer. Eller at skulle rende rundt for at lede efter vores ting, fordi han flytter rundt på dem, så vi ‘holder os vågne’,” siger Ellen Poulsen.

Glæden varede dog kun, til det gik op for medarbejderne, at deres chef ikke kun havde låst sig selv inde på kontoret, men også taget vigtige ting som bilnøglerne til centerets minibus med sig.

Behov for drastiske midler
Fra sit kontor siger Mads Søgaard Christensen til RokokoPosten:

“Ja, tag den. Det havde de nok ikke regnet med.”

Han fortæller, at hans beslutning om at låse sig inde skyldes, at den seneste trivselsmåling var alarmerende dårlig, så der var brug for at sætte alt ind for at forbedre arbejdsmiljøet.

“Det er klart, at der er dårlig trivsel, for de går alle og brokker sig konstant. Men nu har jeg endegyldigt forhindret dem i at udføre deres arbejde, så nu bliver de nødt til at indrømme, at vi er glade og har et godt arbejdsmiljø. Ellers går det bare ud over beboerne,” siger han og slutter:

“Hvis du spørger mig, er det her en genistreg. Der kan ikke gå mange timer, før jeg får min vilje.”