Foto: shganti777, Bigstock

De fire ældre kvinder kan tilføre kampagnen liv, sprælskhed og moderne kant, mens sorte vælgere kan føle sig repræsenteret af skuespiller Betty White i blackface, siger præsidentkandidaten.

“Thank you for being a friend,” lyder temasangen fra den populære amerikanske komedieserie Golden Girls, på dansk Pantertanter, hvor vi følger fire ældre kvinders liv og venskab i Miami.

Serien sluttede i 1992, men nu er kvartetten tilbage og klar til at optage en ny ven i deres kreds: Joe Biden.

“Som mine vicepræsidentkandidater vælger jeg pantertanterne. De tøser er bare for seje! Jeg har talt med flere af dem og ved, at de er klar til at føre USA ind i en ny, moderne tid, så vi kan komme af med Bush, øh, Trump,” lød det fra Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, da han for få timer siden præsenterede sine såkaldte running mates, der skal stille op sammen med ham over for Donald Trump.

Skarpe kommentarer og god stilsans
Biden lover, at hans kampagne vil sprudle af liv, sprælskhed og moderne kant med de fire damer ved hans side.

“Blanche, Rose og Dorothy ved måske ikke så meget om udenrigspolitik eller økonomi, men de har skarpe kommentarer og god stilsans. Og når der skal træffes svære beslutninger, hiver jeg Sophia ind; hun har set det meste!” tilføjede Biden med henvisning til Dorothys mor.

Mange kommentatorer havde regnet med, at Biden ville vælge en sort kvinde som sin vicepræsident, og valget af de fire hvide pantertanter kommer derfor som en overraskelse. Men også her har Demokraternes kandidat en plan.

“Et eller andet sted kan det være ligemeget, for de sorte stemmer alligevel på mig, de kan ikke andet! Men for at være helt sikker har jeg bedt Rose optræde i blackface, så den afroamerikanske vælger føler, at jeg også taler til ham,” siger han.

Gør ikke noget med dødsfald
Ifølge forfatter og USA-ekspert Niels Bjerre-Poulsen er det smart af Biden at vælge ældre vicepræsidentkandidater.

“Risikoen for, at Biden kommer til at røre ved dem på upassende måder, er noget mindre,” siger Bjerre-Poulsen, der heller ikke mener, det er et problem, at tre ud af de fire skuespillere bag Pantertanter ikke lever længere.

“Demokraterne skal satse på at vinde svingvælgerne tilbage og formulere egen politik i stedet for at halse efter Trump. Det kan man sagtens gøre med døde running mates.”