Foto: fizkes, Bigstock

Landsforeningen af Introverte er så nervøse for en ny coronabølge, at de synes, alle bare skal passe sig selv og være alene.

Lars Nørregård er formand for Landsforeningen af Introverte, der under coronakrisen har markeret sig som en af de største modstandere af kontakt mellem mennesker. Han frygter i høj grad, at Danmark er på vej til at blive ramt af en anden bølge af COVID-19.

“Vi er meget bange for spredningen af smitte. Vi tror, det er bedst, at alle minimerer kontakt med andre mennesker mest muligt og bare er derhjemme. Og at man passer sig selv,” forklarer han med ansigtet lagt i alvorlige folder.

Undgå al kontakt
Mens Søren Brostrøm og Kåre Mølbak fra henholdsvis Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut opfordrer til god hygiejne samt at holde afstand og bruge mundbind, foreslår Landsforeningen af Introverte en noget mere radikal løsning på udbredelsen af coronasmitte.

“For vores medlemmer er det helt tydeligt, at den bedste løsning er, at man bare lader folk være i fred og undgår enhver form for menneskelig kontakt,” siger Lars Nørregård, mens han kigger ned i bordet og langsomt vender sig væk fra RokokoPostens udsendte.

Kan ikke afvise smitterisiko via Zoom
“Vi er heller ikke super begejstrede for møder på Zoom. Det er stadig meget uklart, hvordan coronavirus egentlig fungerer, så man kan ikke med sikkerhed sige, at det ikke kan smitte via konferencesoftware,” uddyber Lars Nørregård.

Landsforeningen af Introverte afviser, at deres forslag om en ny corona-nedlukning er et skalkeskjul for, at de i det hele taget føler ubehag ved menneskelig kontakt og derfor bruger coronakrisen som en anledning til at slippe for det.

“Nej, nej, det er selvfølgelig ikke det. Vi tænker kun på det samfundsmæssigt bedste, ikke os selv,” siger Lars Nørregård, mens han langsomt skubber sin stol tilbage og øger afstanden til RokokoPostens udsendte.

“Men jeg vil da sige, at corona har bevist det, vi i Landsforeningen af Introverte hele tiden har sagt: At det der med at have kontakt til andre mennesker er noget meget ubehageligt noget. Så måske skulle man lytte mere til os end til alle mulige andre.”