Foto: photosvit, Bigstock

Foto: photosvit, Bigstock

“Stærkt og modigt,” mener CEPOS om Calle Prangsgaards beslutning om at holde vejret i den kollektive trafik. For Prangsgaard selv er det en principsag, at regeringen ikke skal bestemme over ham.

“Folk med integriteten i orden kan sagtens se det logiske i det her.”

Siden Calle Prangsgaard fra Søllerød bekendtgjorde på Facebook, at han agter at holde vejret i den kollektive trafik i stedet for at lade sig tugte af regeringen, er hånlatter og kritiske kommentarer haglet ned over ham. Det er, hvad man kan forvente, mener han og tager sig ikke af reaktionerne. De kommer nemlig fra mennesker med lemminge-mentalitet, mener han.

“De er bange for at bryde reglerne. Deres latter har i virkeligheden intet med mig at gøre, de prøver bare at glemme deres egen angst,” forklarer han.

Egne beslutninger er altid bedst
Som frihedselsker er Calle Prangsgaard indædt modstander af enhver form for tvang. Især når den kommer fra magthaverne. Derfor betyder det ikke noget for ham, at det er stærkt ubehageligt, potentielt livsfarligt og sandsynligvis umuligt at holde vejret i så lange perioder, som han har planlagt.

“Det vigtigste er, at det her er min beslutning og ikke regeringens. Havde regeringen pålagt alle at holde vejret i den kollektive trafik, havde jeg nok brugt mundbind i stedet. Det er et spørgsmål om principper, ikke om det lige er det ene eller det andet, regeringen forsøger at påtvinge os,” siger han og tilføjer, at det heldigvis ikke er alle, der latterliggør ham.

CEPOS: Stærkt og modigt
Han får nemlig opbakning fra tænketanken CEPOS og har modtaget en personlig besked fra specialkonsulent Jonas Herby.

Herby bekræfter over for RokokoPosten, at han har skrevet til Calle Prangsgaard, og at han tager hatten af for hans opgør med statens kontrol. Også selvom det næppe vil lykkes ham at holde vejret konstant.

“Det beskytter mere, hvis man kun trækker vejret få gange, end hvis man trækker vejret hele tiden. Så det er jo ikke meget anderledes, end at forskellige mundbind beskytter forskelligt, og at mange ikke bruger dem korrekt. Så Calle Prangsgaard demonstrerer med sit valg, at man godt kan udvise samfundssind uden at dukke nakken og iklæde sig uønskede værnemidler,” siger han og slutter:

“Jeg synes, det er stærkt og modigt af Calle. Han sender et klart statement om individets frihed. Jeg ville selv gøre det samme, hvis ikke det var, fordi jeg ikke kan kopiere en anden uden at give køb på min integritet.”