Foto: Folketinget, Steen Brogaard

Bryggeriarbejderen Arne blev under valgkampen symbolet på Socialdemokratiets valgløfte om tidlig tilbagetrækning. Nu viser det sig, at Arne højst får lov at arbejde 12 minutter mindre om dagen. 

“Har du tolv minutter ekstra, så har vi en fair løsning,” står der på store plakater på landets banegårde. Her lancerer Socialdemokratiet og SF en ny pensionsordning, hvor det er hensigten, at nogle danskere skal arbejde tolv minutter mere om dagen, for at nogle andre danskere kan arbejde tolv minutter mindre.

Har været socialdemokrat hele livet
Bryggeriarbejderen Arne Juhl er blevet ansigtet udadtil for Socialdemokratiets udspil, som handler om retten til at trække sig fra arbejdet, før man bliver nedslidt. Han er en af de heldige, der er udset til at kunne arbejde tolv minutter mindre om dagen.

Han modtog en personlig tak fra statsministeren på Socialdemokratiets kongres sidste år, og han er stolt over at have været med til at sætte fokus på folk, der som ham har stemt på partiet hele livet.

“Kære Arne. Du startede som arbejdsdreng i 1976. På en jernvarefabrik. Dengang var du 16 år gammel og stemte på Socialdemokratiet. Det blev du ved med. Men dine kollegaer holdt op med det resultat, at mit parti tilbragte et årti i opposition,” udtalte Mette Frederiksen dengang og tilføjede:

“Kære kongres. Skal vi ikke sige tak til Arne?”

Kapitalister og akademikere skal arbejde længere
Adspurgt om, hvem der skal arbejde tolv minutter længere om dagen, giver Mette Frederiksen ordet til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

“Vi har lagt et rent snit, så de, der får lov at arbejde tolv minutter mindre, er slagteriarbejdere, 3F’ere og også nogle offentligt ansatte kvinder, der godt nok har været på barsel det meste af tiden, men som stadig stemmer på os. Til gengæld lader vi kapitalisterne tage en ekstra tørn. Og akademikerne. Og journalisterne. De er alligevel alle radikale.”