Foto: Yaraslau, Bigstock

Foto: Yaraslau, Bigstock

Nogle siger 84.889.236.383.309.992.888.139.333 ting. Andre siger 42. Men hvad er det rigtige svar? Det vil 83-årige Buster Lorentzen fra Herning gerne vide.

Kære RokokoPosten

Nu har jeg efterhånden mange gange hørt, at man skal høre meget, før ørerne falder af. Men hvor meget? Er det tusind ting? Eller en million? Det ligger mig en del på sinde at få svaret at vide. Jeg er nemlig 83 år gammel og stadig ved godt helbred. Derfor kan jeg komme til at leve mange år endnu, hvilket uvægerligt medfører, at jeg endnu skal høre meget. Jeg vil så gerne beholde mine ører og derfor gerne være på den sikre side, så de ikke når at falde af, før jeg stiller træskoene.

Kan I hjælpe mig med et svar? Jeg har selv spurgt mig for flere steder, men uden held. Da jeg, hver gang jeg spørger, kommer til at høre mere, tør jeg ikke rigtig blive ved og håber derfor, at I kan hjælpe mig.

Kærlig hilsen
Buster Lorentzen, Herning

Kære Buster
Det er et godt spørgsmål, du stiller. Vi har forhørt os hos tre forskellige forskere, der giver os tre forskellige svar.

Jens Christian Andersen fra Center for Spontan-amputation ved Skejby Sygehus mener, at svaret varierer fra person til person.

“Det afhænger af patientens generelle sundhedstilstand og kvaliteten af ørehæftningen. I dag behøver man dog ikke være bange for at høre så meget, at ørerne falder af. Vi kan nemlig sagtens lime ørerne fast igen uden høretab. Skulle man derfor være så uheldig at nå dertil, skal man bare lade være med at smide ørerne ud, men i stedet ringe til lægen og få en henvisning ud til os. Som regel er der ingen ventetid,” siger han og tilføjer, at man hverken må lægge ørerne i fryseren eller putte dem i munden:

“Det bedste er at lægge dem oven på hovedet og dække dem med sølvpapir. ”

Nia Cadwallader fra Sandhedsvidenskabeligt Ufejlbarlighedsinstitut i Wales er dog af en anden mening.

“Vi har sammenholdt resultaterne fra 17 forsøg og kan konkludere, at resultatet altid er 84.889.236.383.309.992.888.139.333 plus/minus syv,” siger hun.

Det sidste svar har vi fra lektor Karina Malling, der er leder af Forskningsenheden for Ordsprogsrelaterede Virkelighedsfænomener ved RUC. Hun mener, at svaret er ganske koncist og entydigt:

“Som alt andet i den boldgade er svaret 42!”