Foto: NurseTogether, Wikipedia

Overalt i gadebilledet flyder det med brugte ansigtsmasker, der sviner og belaster klimaet. Derfor kræver Alternativet indførelse af dele-mundbind ved tog- og metrostationer samt andre stærkt befærdede steder.

Alternativet bekendtgjorde i dag på deres Facebook-profil, at partiets medlemmer på deres daglige cykelture rundt i København havde lagt mærke til den massive mængde af brugte mundbind, der fylder i gadebilledet.

Fik idé i svømmehal
Løsningen er åbenlys, skrev politisk leder Josephine Fock senere på sin Twitter-profil. Hun fik nemlig idéen til såkaldte dele-mundbind, da hun var i svømmehallen og så kurven med blå overtrækssko.

“Jeg forestiller mig, at man kunne sætte sådan nogle kurve op ved metro- og togstationer, supermarkeder og andre befærdede steder. Når man går ud af toget eller er ude at handle, kan man lægge sit mundbind i kurven, og så kan en anden person bruge det på tog- eller indkøbsturen,” udtaler Fock til RokokoPosten.

Forslag klar på rekordtid
Forslaget om dele-mundbind er senere blevet udviklet i et samarbejde mellem Alternativets udvalg for aktivistisk design, udvalget for biodygtig innovation og udvalget for klimapetitesser.

Udvalgenes forpersoner, Torsten Gejl, er blevet enig med sig selv om at gå videre med idéen.

“Jeg synes, at vi har haft en rigtig givende dial… monolog om Josephines (Fock, red.) idé i udvalgene,” udtaler Gejl, der også er folketingsmedlem for Alternativet, til Rokokoposten.

Han tilføjer, at partiet har flere spændende idéer til at forbedre mundbindene.

“Vi foreslår, at man printer smil på maskerne, for det synes vi sådan, at vi savner i bybilledet. Vi opdeler dog maskerne i racegjorte smil og ikke-racegjorte smil, så vi ikke risikerer, at nogen kommer til at blackface ved et uheld.”

Gejl indrømmer dog, at idéen ikke er uden komplikationer.

“Efter at man har taget et af dele-mundbindene på, skal man selvfølgelig spritte sine hænder af. Det er klart. Den sidste person, der har brugt mundbindet, har jo også rørt ved det med sine fingre.”