Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Når Nana Larsen råber, at William skal komme ind og spise aftensmad, bliver hun også hørt af hans søster og to venner. Dermed er lyttertallet over tre gange så stort som Radio Louds.

“Jeg har altid fået at vide, at jeg har en meget gennemtrængende stemme.”

Sådan forklarer Nana Larsen, 35, sin succes som formidler af taleindhold til en yngre målgruppe. Hele tre andre lyttere tuner ind, når hun mandag til onsdag råber ud af vinduet til sin syvårige søn, William, at han skal komme ind og spise, nemlig vennerne Nor og Ask samt hans søster, Naja på fire.

Har godt fat i de unge
“Torsdag og fredag laver min mand mad, og i weekenden får William tit lov til at sidde indenfor med iPad’en, og så er der ingen grund til at råbe ud af vinduet,” siger hun om sin usædvanlige sendeplan, der indtil videre har fået hendes indhold ud til over tre gange så mange mennesker som Radio Louds programmer.

“Hun har godt fat i de helt unge, særligt dem mellem fire og otte (Ask fyldte otte i juni, red.), og det er næsten kun tjenester som YouTube og TikTok, der kan den slags i dag,” siger mediekommentator Lasse Jensen, der peger på Nanas umiddelbare sprog som en af de faktorer, der tiltrækker de unge.

“Som regel siger hun ‘William, vi skal spise’, ‘William, der er mad’ eller det mere kontante ‘så er det nu’, hvis William er lidt langsom. Det er korte soundbites på få sekunder, og det forstår de unge.”

Loud: Lyder som nepotisme
Hos Radio Loud anerkender man, at Williams mor er dygtig, men påpeger, at hun har været aktiv som lydformidler i mange år.

“Hun har råbt til William, siden han var to et halvt år gammel, så naturligvis har hun flere lyttere end os. Det tager tid at opbygge en dedikeret fanskare,” siger kanaldirektør Ann Lykke Davidsen og henviser desuden til, at Nana Larsen har født 50 procent af sine lyttere.

“Det lyder som nepotisme i mine ører,” konstaterer hun, men indrømmer, at ingen af familiemedlemmerne til Radio Louds medarbejdere hører kanalen.

“I hvert fald ingen, der har lært at gå eller kravle bare nogenlunde hurtigt.”