Foto: PiedmontPhoto, Bigstock

Foto: PiedmontPhoto, Bigstock

Kisten, tøjet og vielsesringene blev solgt, og pengene gik til kokain og direktørlønninger samt til at dække over andre forbrydelser. Gravrøverierne har udløst billigere renter og gebyrer, påpeger banken.

Danske Bank har i årevis bedrevet gravrøveri, hvor de har plyndret afdøde kunder for tøj og værdigenstande. Afsløringen kommer i forlængelse af sidste uges nyhed om, hvordan banken i årevis ulovligt har opkrævet for megen gæld fra ældre kunder.

RokokoPosten har fået indsigt i dokumenter, der viser, at banken systematisk har gravet afdøde kunder op på kirkegårde, afklædt dem og taget eventuelle værdigenstande som vielsesringe og guldtænder. I flere tilfælde har banken også taget kisten og kastet det nøgne lig tilbage i den kolde jord.

Ligskænderiet har stået på i så lang tid, at Danske Bank ikke længere har overblik over, hvilke afdøde kunder der er blevet frarøvet hvilke genstande.

Logisk med gravrøveri
Niels Skovmand Rasmussen, lektor i bankret på Syddansk Universitet, er ikke overrasket over sagen.

“Danske Bank har hvidvasket for mordere, diktatorer og narkogangstere, de har løjet, stjålet, vanæret nationens navn og sat hele Danmarks finansielle eksistens på spil med deres vanvittige spekulation før finanskrisen. Set i det lys er det ikke overraskende, at de også begår gravrøveri.”

Rob De Ridder, underdirektør i Danske Bank, siger til RokokoPosten, at banken har indført ekstra kontrolmekanismer, “der skal sikre, at vi ikke bliver afsløret igen i fremtiden”. Han tilføjer:

“Ligesom vi lægger øgede omkostninger over på kunderne, får kunderne også andel i besparelserne. En del af indtægterne fra tyveriet er således omsat i lavere renter og gebyrer.”

Rob De Ridder indrømmer dog, at de fleste indtægter fra gravrøverierne er brugt på kokain, direktørlønninger, giftmord og til at bestikke sexchikane-ramte bankelever til tavshed.

Overrasket over konsistent handlemønster
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) foregiver over for RokokoPosten overraskelse og forargelse:

“Det kommer virkelig bag på mig, at Danske Bank ikke har lært noget, når nu alle deres andre forbrydelser ikke har haft nogen som helst konsekvenser.”