Foto: Can Yalcin, Bigstock

På et pressemøde ude i virkeligheden blandt almindelige, hårdtarbejdende konsulenter hos McKinsey i det indre København præsenterede Morten Østergaard i dag et politisk udspil om højere pensionsalder for alle. 

Det Radikale Venstre vil give alle danskere ret til længere tid på arbejdsmarkedet. Det fortalte Morten Østergaard på et pressemøde i dag hos det internationale konsulentbureau McKinsey.

Pressemødet blev afholdt i flotte omgivelser på gaden Ved Stranden i København K i et storrumskontor, der summede af aktivitet. På væggene var slogans som:

“We are a vibrant community of individuals united by a common wish to grow and learn from each other.”

Ressourceoptimering af kantinekøer
Gennem de transparente glasvægge kunne man se konsulenter knokle med at facilitere udviklingsprocesser og skabe værdi for kunderne. I et mødelokale blev der flittigt skriblet idéer på et whiteboard om ressourceoptimering af kantinekøer i alle danske kommuner.

I et andet mødelokale blev de dynamiske effekter af toprocentsbesparelser på toiletture for pædagoger undersøgt, og den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon cirkulerede hjemmevant rundt og hilste på gamle konsulentkollegaer.

Placeringen af pressemødet var ikke helt tilfældig, afslørede Morten Østergaard:

“Vi ser os selv som et parti, der repræsenterer den almindelige dansker, der arbejder i et internationalt konsulentbureau. Derfor ville vi gerne ud i virkeligheden og vise et mere mangefacetteret billede af Danmark end det, vi normalt ser i medierne,” sagde Morten Østergaard til RokokoPostens udsendte.

Politiske kommentatorer uenige
Den liberale politiske kommentator Jarl Cordua er begejstret for valget:

“Det er godt endelig at få fokus tilbage på hårdtarbejdende konsulenter i København, der alt for længe er blevet gjort usynlige af først den tidligere regerings udflytningsdagsorden og siden Socialdemokratiets populistiske fokus på jyske slagteriarbejdere.”

Modsat er redaktør ved Altinget Esben Schjørring kritisk:

“Der er noget tilbageskuende over scenografien. En nostalgisk dvælen ved 00’ernes og 10’ernes konkurrencestat og fejring af den autentiske konsulent, der knokler utrætteligt med at optimere alle de slappe medarbejdere i velfærdsstaten. Symbolikken er næsten for tyk for mig.”

De Radikale har ikke på forhånd flertal for deres forslag om højere pensionsalder.