Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Foto: Steen Brogaard, ft.dk

En gruppe tidligere medlemmer af Alternativet har stiftet et nyt parti, Frie Radikaler. Ifølge leder Sikandar Siddique skal partiets fremgang først og fremmest sikres ved at vinde medlemmer af andre partier over.

“Vi vil i dialog med partimedlemmer, som vi ser et fællesskab med. Du ved, for at opnå en reaktion, så sød musik – og måske en smule ravage – opstår. På den måde vil vi med tiden kunne vinde dem over til os og ende med at blive et stort, stabilt parti.”

Sådan lyder visionen fra Sikandar Siddique, der er partileder for Frie Radikaler, det dugfriske parti, der blev stiftet i weekenden, og som ud over Siddique har to nuværende folketingsmedlemmer i flokken, nemlig Uffe Elbæk og Susanne Zimmer.

RokokoPosten har mødt den nye partileder, der velvilligt deler ud af sine tanker om det nye partis fremtid.

Vil ødelægge Alternativet
Omend det ikke er et erklæret mål at nedbryde andre partier, ser Sikandar Siddique det ikke som et problem, hvis Frie Radikalers taktik bliver så vellykket, at det ender med, at andre partier må lukke og slukke.

“Det vil selvfølgelig især glæde mig, hvis vi bliver Alternativets endeligt, for når vi ikke længere bryder os om partiets linje, vil det da være rart, hvis vi kan få hægtet os så godt og grundigt fast på så mange nuværende Alternativet-medlemmer, at det er dem og ikke os, der bliver ustabile,” siger han, men understreger, at det selvfølgelig ikke gælder Josephine Fock:

“Men bortset fra hende har vi planer om at hægte os på alle og enhver.”

Enhedslisten: Vi er ikke bange
Med sin erklærede klimabevidste og antiracistiske linje er det nærliggende, at Frie Radikaler primært vil forsøge at nedbryde Enhedslisten. Pernille Skipper er dog ikke bange.

“Mange af os har jo en fortid i Antioxidantisk Aktion, så vi er godt rustede til at stå imod Frie Radikalers metode,” siger hun og tilføjer, at den slags plejer at have en forholdsvis kort levetid.

Det afholder ikke Sikandar Siddique fra at have et særligt godt øje til Enhedslisten:

“Enhedslisten er jo opstået på nogenlunde samme måde, fordi en række små partier slog pjalterne sammen for at skabe en solid og stabil enhed, der med tiden har nedbrudt det, de udsprang af. De har været her længe, så hvorfor skulle vi ikke også kunne det?” siger han og slutter:

“Antioxidanter eller ej – Enhedslisten og Frie Radikaler er gjort af samme stof.”