Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Venstres formand vil sende forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen på tidlig pension: “Lars har slidt og slæbt og knoklet med uværdige regeringspartnere. Nu er det hans tur.” 

“Nu er det Lars’ tur.”

Det budskab vågnede danskerne fredag morgen op til med gigantiske annoncer på landets banegårde og store bannerreklamer på mediernes hjemmesider.

I annoncen ses det slidte og vejrbidte ansigt på den 56 år gamle jurist Lars Løkke Rasmussen sammen med Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Slidt med umulig regeringspartner
Lars er ansigtet på Venstres nye og stort opsatte kampagne for at sende den forhenværende statsminister på tidlig pension. Udspillet blev præsenteret på en pressekonference afholdt på Bregnerød Kro ved Farum.

“Lars har slidt og slæbt og knoklet i en menneskealder. Godt nok mest for sig selv. Men han har påtaget sig et af de hårdeste og mest nedværdigende jobs ved at sidde i regering med Anders Samuelsen på Kristian Thulesen Dahls nåde,” udtaler Ellemann-Jensen og tilføjer:

“Så nu synes jeg ærlig talt, at vi skylder at lade ham stoppe. Alternativet er, at han skal nedværdige sig selv med stadig mere desperate trusler og bønskrifter om atter at blive taget alvorligt i dansk politik.”

Venstre vurderer, at retten til tidlig tilbagetrækning vil gælde samtlige forhenværende partiformænd, og man er parat til også at lade den omfatte tidligere borgmestre og ministre.

Slider på den moralske integritet
“Selv for os yngre politikere kan det være svært at følge med i Venstres mange kovendinger, så for en mand i Lars’ alder må det være særligt udfordrende,” udtaler Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, der helt afviser, at pensioneringen af Lars Løkke Rasmussen har noget at gøre med den kritik, han har rejst af Jakob Ellemann-Jensen i bogen Om de fleste og det meste.

“Det slider på bevægeapparat og integritet, når man det ene øjeblik skal falde De Radikale om halsen for så at skynde sig tilbage i blå blok. Ingen har som Lars udvist en sådan moralsk adræthed, så det giver sig selv, at han må være nedslidt,” siger hun.

I regeringspartiet er man umiddelbart negativt indstillet over for forslaget.

“Det her er jo bare skamløs klientelisme og belønning af kernevælgere,” udtaler den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.