Foto: viewapart, Bigstock

Foto: viewapart, Bigstock

En bestemt befolkningsgruppe, nemlig de 20- til 29-årige, vejer tungt i coronastatistikken. Det får DF og Nye Borgerlige til at kræve skrappe restriktioner såsom fodlænke og i værste fald udvisning, hvis ikke gruppen lærer at opføre sig ordentligt. 

De viser, at de ikke vil Danmark, når de trodser alle anbefalinger og stimler sammen for at feste natten lang. Derfor bør de møde skrappe sanktioner fra det danske samfund, indtil de lærer at respektere landets regler.

Det mener politikere fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Gruppeformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, mener, at der er tale om mennesker, der i forvejen er kendt for problematisk adfærd.

“De 20-29-årige stod for mere end en tredjedel af alle domme for personfarlig kriminalitet i 2019. Det er tydeligt, at vi har at gøre med en gruppe mennesker, som er helt ligeglade med dansk lov og ret,” siger han.

Forebyggende karantæne
Mette Thiesen fra Nye Borgerlige foreslår, at alle 20-29-årige tvinges i karantæne for en sikkerheds skyld.

“Det handler om rettidig omhu. Vi kan se, at denne gruppe er en regulær coronabombe, og det er vi nødt til at kunne tale om,” siger hun og tilføjer, at hun ikke giver meget for de medlemmer af gruppen, som råber op om, at de ikke alle er uansvarlige.

“Hvis de vil tages alvorligt, må de selv tage ansvar. Vi andre kan jo kun se, at de er i tyverne og ikke, om de fester natten lang. Derfor skal de allesammen i karantæne. Hvis de synes, det er uretfærdigt, må de tage det med deres egne i stedet for at klandre os, som bare passer på os selv og Danmark.”

Fodlænke eller udsmidning
Står det til Peter Skaarup, skal alle, der ikke overholder den forebyggende karantæne, udstyres med fodlænke. Men det er ikke nok, mener Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen.

“Vi har været tolerante længe nok. Nu er det på tide, at vi sender et klart signal og smider de her urostiftere ud af landet,” siger han og tilføjer, at det ikke er hans problem, om de er danske statsborgere eller ej.

“Hvis man vil være i Danmark, må man opføre sig ordentligt. Kan man ikke følge loven og myndighedernes anbefalinger, har man ikke fortjent at være her,” siger han.

Han er dog klar over, at man ikke kan smide danske statsborgere ud permanent. Men de bør først få lov at komme tilbage, når de har lært at opføre sig ordentligt.

“Når de er fyldt 3o og har lært at vaske hænder og holde afstand, skal de selvfølgelig være velkomne til at komme tilbage på en midlertidig opholdstilladelse,” siger han.