Foto: AntonioDiaz/alionakuz, Bigstock

Foto: AntonioDiaz/alionakuz, Bigstock

En fejl i logistikprogram hos fransk entreprenør betød, at 48-årige Morten Korsgaard næsten fik installeret hele Eiffeltårnet i sin mund, da han var til tandlæge for at få lavet en rodbehandling.

“Det føltes, som om jeg havde hele Eiffeltårnet i munden. Og det havde jeg også – næsten.”

Sådan lyder det fra en fattet, men rystet Morten Korsgaard, der mandag formiddag tog til tandlæge med stærke tandsmerter. Diagnosen lød på rodspidsbetændelse, og tandlægen påbegyndte straks en rodbehandling af den syge tand.

Da lokalbedøvelsen begyndte at virke, døsede Morten Korsgaard hen. Tandpinen havde holdt ham vågen det meste af natten. Han blundede måske en stund, men vågnede med en besynderlig følelse i munden.

Mænd med sikkerhedshjelme overalt
“Jeg var meget døsig, men det var, som om jeg havde et større bygningsværk i munden. Det gjorde ikke ondt, for jeg var jo bedøvet, men jeg nåede at tænke, at det føltes som hele Eiffeltårnet. Så åbnede jeg øjnene og så til min store overraskelse, at lokalet var fyldt med mænd iført arbejdstøj og sikkerhedshjelme,” siger han.

Tandlægen, Jørgen Simonsen, stod henne i et hjørne af lokalet og var lige så overrasket som Morten Korsgaard.

“Det var bestemt ikke min første tanke, at Eiffeltårnet skulle sættes i munden på min patient, men da det franske konstruktionsteam havde papirerne i orden, måtte jeg træde til side,” fortæller han.

Skulle slet ikke flyttes
Det var først, da Morten Korsgaard med fagter og halvkvalte lyde protesterede over indgrebet, at fejlen blev opdaget. På det tidspunkt var stort set hele Eiffeltårnet sat ind i hans mund.

Arbejdsformand Pierre Roche fortæller efterfølgende, at han havde undret sig over, at Eiffeltårnet skulle flyttes ind i munden på en mand i Danmark, men det stod udtrykkeligt i dokumenterne, så han havde blot pareret ordre.

“Jeg ringede til min chef, der gennemgik ordren, og han kunne heldigvis konstatere, at det blot skyldtes en fejl i logistikprogrammet. Faktisk skulle tårnet slet ikke have været flyttet,” siger han med et grin.

Ifølge Tandlægeforeningen er det ikke første gang, tandlæger må vige pladsen for konstruktionsarbejdere, der skal opføre større bygninger i munden på patienter under rodbehandlinger. Ingen ved dog hvorfor, fortæller Christiane Lund, der er PR-medarbejder i foreningen.

“Det er nok bare et af de der pudsige tilfælde, som ingen kan forklare,” siger hun.