Foto: denisfilm, Bigstock

Foto: denisfilm, Bigstock

Et klart svigt fra vores side, lyder det fra grænseoverskridende mediechef om en kvindelig journalist, der hverken har oplevet lumre tilråb, klap i røven eller opfordringer til blowjob.

“Jeg har scannet min hukommelse meget grundigt, men kan ikke komme i tanke om noget. Der har været et par sure mails, men ingen med et seksuelt indhold.”

Sådan siger en ung kvindelig journalist, der ønsker at være anonym af hensyn til sin videre karriere i mediebranchen. Hun har hverken som praktikant, freelancer eller ny medarbejder på flere danske medier oplevet uønskede tilnærmelser fra kolleger, chefer eller andre.

“Mange i mit netværk har tidligere fortalt om klamme kolleger, så det er bestemt sandsynligt, men jeg har nok bare været heldig,” siger hun.

Et klart svigt
Hos de klamme kolleger og især chefer i mediebranchen er man skuffet over, at det er lykkedes at finde en kvinde, som har undgået seksuelle tilnærmelser.

“Ikke engang en hånd, der lige strejfer røven, kunne det blive til. Det er sølle og et klart svigt fra vores side,” siger en ældre klam mediechef, inden han beder en praktikant om at bukke sig ned for at samle en papirclips op.

Alle under anklage
Hans kollega, en lidt yngre, men også særdeles klam, mediechef er enig og regner med at mødes med andre klamme mediechefer for at diskutere, hvordan man kan finde og krænke den pågældende kvinde.

“Det er naturligvis for dårligt, at hun rigtig går og spiller kostbar og ikke vil sige, hvem hun er. Så er alle jo på en måde under anklage, hvilket tvinger os til at sige og gøre klamme ting over for samtlige kvinder på vores arbejdspladser,” påpeger han, inden han sender et billede af sin penis til en freelancer og spørger en journalist, om hun ikke vil live-researche en artikel om porno med ham.

En tredje mediechef indrømmer, at fejltagelsen kunne være sket under hans vagt.

“Jeg har simpelthen været for dårlig til at lede samtalen hen på noget seksuelt eller bare begynde at gramse, når jeg har været alene med kvindelige ansatte. Selv til fester og julefrokoster, hvor alle er fulde, har jeg insisteret på at tale om corona, omskæring og den slags kedelige emner,” sukker han.