Foto: wlfella, Bigstock

Foto: wlfella, Bigstock

Billig hvidvin foran Facebook og alt for store mængder lys chokolade er hovedelementer i den tidligere livsnyder John Arnesens tilværelse.

“Når jeg rigtig skal pine mig selv, køber jeg en meget billig hvidvin i papkarton og flere plader chokolade med et kakaoindhold på 4,7 procent, som jeg skovler ned, mens jeg læser en Facebook-diskussion, hvor en kvinde giver en sofa væk gratis, men konstant får sure kommentarer om dens udseende.”

John Arnesen tager en slurk af sin lunkne pulverkaffe og flytter sig lidt på den alt for lille stol, som han købte dyrt og nu inderligt fortryder at have anskaffet sig.

“Jeg vidste godt, at den ville gøre ondt at sidde på, men sådan er jeg: Når jeg ser en mulighed for at have det lidt dårligt, griber jeg den, uanset prisen.”

Simreret og rødvin
Sådan var det ikke tidligere. For blot et par år siden betegnede den nu 47-årige mand sig selv som livsnyder og havde et lukrativt job i kommunikationsbranchen med spændende opgaver og korte arbejdstider.

“Som regel var jeg hjemme ved 15-tiden og kunne bruge flere timer på at købe ind i Torvehallerne og lave en lækker simreret til mig selv og kæresten. Jeg nød et godt glas rødvin – men kun et! – og læste en klassiker eller tog i biografen med en god ven,” siger han, der tog springet til livshader, da en kollega pludselig døde i en trafikulykke.

“Det satte virkelig tankerne i gang – bruger jeg mit liv rigtigt? Vi er her jo ikke for evigt, og så gælder det om at udnytte tiden.”

Hverdagsost fra Kvickly
Kort efter var kæresten skiftet ud med en sexdukke af mellemgod kvalitet, og de daglige telefonsamtaler med den voksne søn er blevet til sparsomme og bitre Messenger-beskeder, hvor John Arnesen lufter en række konspirationsteorier eller blot svarer med en Facebook-tommelfinger.

Det behagelige job er røget til fordel for en dårligt betalt stilling på et plejehjem med en elendig arbejdspladsvurdering.

“Tænk lige på alle de timer, jeg har brugt med mine nærmeste, som jeg kunne have brugt på skænderier med en småpsykopatisk chef eller stressende aftener som vikar for langtidssygemeldte SOSU’er,” siger John Arnesen og åbner en pakke Elmelund Hverdagsost fra Kvickly, som han tager en stor bid af.

“Jeg har snydt mig selv for så meget livslede, som jeg bare glæder mig til at udforske!”