Foto: deagreez, Bigstock

Foto: deagreez, Bigstock

Et lille klap bagi, en kompliment for sit udseende eller bare at blive kaldt “skat” eller “smukke”. Noget i den stil kunne Philip de Marco Degn godt tænke sig at prøve, bare en enkelt gang. 

Philip de Marco Degn er 30 år gammel og arbejder i en mindre revisionsvirksomhed i Ikast. Han har som mange andre danskere fulgt med i sagerne om seksuelle krænkelser i mediebranchen og bakker op om at give kvinderne et bedre arbejdsmiljø. Samtidig føler han et lille stik af misundelse. For han kunne også godt tænke sig at opleve bare nogle af de ting, som mediekvinderne fortæller om.

Desværre, fortæller den unge revisor, har han altid følt sig usynlig i selskab med kvinder. Måske fordi han dårligt tør kigge på dem. Så selvom der er en del kvinder på hans arbejdsplads, har han aldrig fået den slags opmærksomhed fra dem. Faktisk mindes han ikke at have fået nogen form for opmærksomhed.

En del af inventaret
Når han tænker nærmere over det, slår det Philip de Marco Degn, at han nok aldrig har talt med en af kvinderne på sin arbejdsplads. Han mindes heller ikke at have haft øjenkontakt med nogen af dem.

“Jeg sidder som regel i mit hjørne, og hvis en kvinde nærmer sig, går jeg lidt i panik og stirrer ind i min skærm, så jeg nok bare ligner en del af inventaret,” siger han og tilføjer, at det først er for nylig, det for alvor er gået op for ham, at det er sådan fat:

“Før sagerne fra mediebranchen kom frem, tænkte jeg ikke rigtig over det. Det var bare sådan, det var. Jeg passer mit arbejde og siger kun noget, hvis nogen, der som regel er chefen, siger noget til mig først.”

Et lille klap bagi
At læse om alle de krænkelser, kvinder fra mediebranchen har været udsat for, åbnede Philip de Marco Degns øjne. Nogle af sagerne væmmedes han over, mens andre fik ham til at tænke “bare det var mig”.

“Altså, jeg ved godt, at det ikke var rart for de her kvinder, men jeg bliver som sagt lidt misundelig, for sådan nogle krænkelser ville jeg gerne opleve, bare lidt. Sådan et lille klap bagi, et blink med øjet, at blive kaldt noget sødt … Det kommer nok aldrig til at ske for mig,” siger han og tilføjer, at hans mor flere gange har opfordret ham til at være mindre genert over for kvinderne.

“Hun er bange for, at jeg aldrig får en kæreste og synes, at jeg bare skal gå til den. Men hun er fra Chile, og det er bare ikke det samme,” siger han og tilføjer:

“Hvad nu, hvis jeg siger noget til en kvinde, og hun slet ikke bryder sig om det? Jeg vil trods alt hellere være usynlig end klam.”