Foto: Stock Mile, Bigstock

Foto: Stock Mile, Bigstock

Det var en sand sensation, da Heidi Poulsen tog sin madpakke frem og spiste sin banan inden for de syv sekunder, hvor den var perfekt moden. Ifølge statistiker er det usandsynligt, omend ikke umuligt.

Bananen, som buschauffør Heidi Poulsen tog med på arbejde for at spise i frokostpausen, var stadig grøn og temmelig hård, da hun tog af sted om morgenen. Det var et sats, fortæller hun, fordi hun var træt af at finde en overmoden banan i tasken, når det endelig blev tid til at spise frokost.

“Jeg havde regnet med, at den ville være undermoden ved frokosttid, men jeg tænkte, at det var bedre end de splattede bananer, jeg er vant til at spise,” lød det fra hende under et pressemøde, som busselskabet Midttrafik afholdt efter fyraften for at stille verdenspressens nysgerrighed.

Nåede at tage billeder
På tidspunktet for pressemødet var bananen spist, og derfor kunne Heidi Poulsen ikke fremvise den. Heldigvis nåede hun at tage billeder.

“Jeg vidste, at mine kolleger ikke ville tro på mig, så jeg skyndte mig at tage billeder af den, selvom jeg var bange for, at den ville nå at blive overmoden i mellemtiden. Det var heldigt, for journalisterne krævede, at jeg viste dem bananen, hvilket var fjollet, for hvis jeg ikke havde spist den, ville den jo være vildt overmoden på det tidspunkt,” siger hun.

Ifølge statistiker Tage Olsen er det dog forståeligt, at journalisterne krævede dokumentation. Det er nemlig højst usandsynligt, at det rent faktisk lykkes et menneske at spise en banan på netop det tidspunkt, hvor den er klar til det.

Troede, det var løgn
“Da jeg først hørte, at det var sket, troede jeg, det var en løgnehistorie. Du ved, en person, der lige ville spille lidt smart over for vennerne. Den slags hører man tit om,” siger Tage Olsen, der fortsat forholder sig skeptisk til historien.

“Jeg kan se på billederne, at der ikke er tale om en overmoden banan. Så langt, så godt. Men det er svært at se på et billede, om det faktisk er en moden banan,” siger han og forklarer sin teori:

“Jeg hælder til at tro, at der i virkeligheden er tale om en let undermoden banan. Hvis den var helt grøn, da hun tog den med, er det plausibelt, at den næsten var moden, da den skulle spises. Jeg tror ikke, hun nødvendigvis ville lyve. Hun har nok snarere troet, at banen var moden, fordi hun er så vant til at spise overmodne bananer, at hun ikke kan smage forskel. Det er mere sandsynligt, end at bananen faktisk var perfekt moden.”