Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Til gengæld lover den nytiltrådte leder, Sofie Carsten Nielsen, at vælte regeringen inden grundlovsdag, hvis ikke Mette Frederiksen begynder at spise vegansk én gang om ugen.

“Jeg skulle lige til at stille et mistillidsvotum, men så fik jeg en sms fra en af mine venner om, at vi havde aftalt, at vi skulle i IKEA, fordi jeg skulle hjælpe med at se på nogle puder, og det havde jeg altså lovet.”

Det er en tydeligt frustreret Sofie Carsten Nielsen, som RokokoPosten møder dagen efter Folketingets åbningsdebat. Her havde De Radikale ellers truet med at vælte regeringen, hvis ikke Mette Frederiksen bøjede sig for en række krav til finansloven.

Skal rengøre persienner og holde efterårsferie
Adspurgt om hun ikke bare kan vælte regeringen i morgen, svarer formand Sofie Carsten Nielsen:

“Desværre har jeg lovet min mand, at vi skal rengøre persienner. I det hele taget har jeg nogle crazy dage for tiden. Jeg er lige blevet leder og skal både ændre min mailsignatur og have håndteret den sexistiske kultur i mit parti. Og så skal jeg have ordnet negle.”

Sofie Carsten Nielsen havde ellers en ny mistillidsdagsorden klar, men så blev den spist af hendes hund. Den radikale leder holder stadig fast i at vælte regeringen, men det kan nok først blive om et par uger, da hun skal holde efterårsferie og har lovet ungerne at tage dem med i Tivoli.

“Mine krav er klare: Mette Frederiksen skal spise vegansk mindst én gang om ugen. Hun skal også få Arne til gå med FN-klimanål og arbejde, indtil han bliver 100 år gammel. Ellers vælter jeg regeringen inden påske. Eller i hvert fald grundlovsdag. Grundlovsdag er helt sikker. 100 procent,” udtaler den nye formand og tilføjer:

“Regeringen skal også frede det træ, som Anders Samuelsen, Uffe Elbæk og Morten Østergaard kravlede op i. Det skal stå mange år endnu.”

Alvorlig trussel hvis ikke der skal vaskes hår
Forsker i politisk konflikthåndtering ved Syddansk Universitet Birgitte Overgaard-Nielsen mener, at Mette Frederiksen gør klogt i at tage truslerne alvorligt.

“De Radikale sidder på de afgørende mandater. Hvis de trækker støtten, falder regeringen, og det sker, hvis ikke Socialdemokratiet bøjer sig. Altså medmindre Sofie Carsten Nielsen skal vaske hår den dag. Eller hendes længe skrantende moster bliver alvorligt syg,” siger hun.