Foto: Rangizzz, Bigstock

Foto: Rangizzz, Bigstock

Landet må ikke krænke EU’s ære eller flytte mere end 130 kilometer væk fra nuværende bopæl, lyder to af punkterne i en skilsmisseaftale, som imam Abu Bashar har tilbudt de to parter.

Den skilsmisseaftale, som Storbritannien og EU indgik i starten af året, også kaldet Brexit, fungerer ikke. Heldigvis kan islamisk rådgivning få de to parter tilbage på sporet. Det mener i hvert fald den danske imam Abu Bashar, der for nylig kom i vælten for at have udfærdiget en såkaldt skilsmissekontrakt for et muslimsk par.

Kravene var skrappe, især til kvinden, men retfærdige, mener Abu Bashar, der derfor tilbyder at udforme en lignende kontrakt for EU og Storbritannien.

Pinefuldt forløb
“Det overrasker mig ikke, at man i det dekadente og gudløse Vesten ikke kan finde ud af noget så simpelt som at gå fra hinanden i god ro og orden. Forløbet siden Brexit-afstemningen i 2016 har været pinefuldt, og jeg kan ikke være vidne til yderligere uværdige optrin,” siger imamen og remser nogle af de punkter op, som han ville inkludere i en islamisk skilsmisseaftale mellem EU og Storbritannien.

“Storbritannien må ikke krænke EU’s ære, eksempelvis via nedladende memes om Angela Merkel, og landet må ikke flytte længere end 130 kilometer væk fra den nuværende bopæl. Storbritannien må heller ikke gifte sig med en anden union, men gerne indgå i useriøse forhold som Commonwealth eller FN.”

Hvis Storbritannien går imod nogen af de punkter, har EU ret til at holde på de britiske borgere, der lige nu befinder inden for unionens grænser.

“Så får EU myndigheden over dem og kan gøre med dem, hvad de vil,” siger Abu Bashar.

Middelalderlig kontrakt
I regeringen tager man skarpt afstand fra en sådan skilsmissekontrakt, lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

“I EU gælder europæiske love, ikke sharia,” siger Tesfaye, der frygter, at Storbritannien ville lide under en islamisk skilsmisseaftale.

“Landet må ikke gøre grin med EU, men det omvendte er tilladt. EU må gerne gifte sig for anden, tredje og fjerde gang ved at lukke andre lande ind, men Storbritannien skal holde sig på måtten. Det er middelalderligt og diskriminerende.”