Foto: Moahim, Wikipedia

Foto: Moahim, Wikipedia

Beskyldninger om krænkelser på Christiansborg er nu så talrige, at de hindrer Folketingets almindelige arbejde. Statsministeren har derfor erklæret undtagelsestilstand og benyttet den tilstundende jul til at sende samtlige folketingsmedlemmer hjem.

Gangene på Christiansborg ligger øde, efter at statsminister Mette Frederiksen i går erklærede undtagelsestilstand. Folketingets partier er hjemsendt på ubestemt tid, og statsministeren har taget permanent ophold på Marienborg.

“Liderlige hænder på låret og halvobskøne moves på dansegulvet til fordrukne partifester er tilsyneladende langt vigtigere for os end samfundsmæssige petitesser som corona-epidemi og et nødlidende erhvervsliv,” siger statsministeren og forklarer, at risikoen for yderligere seksuelle krænkelser blokerer for fortsat politisk samarbejde.

Hun peger på opløsningen af Det Radikale Venstre, Enhedslistens ekskludering af Pernille Skipper og sin egen fyring af Jeppe Kofod som klare tegn på omfanget af den politiske krise.

Tid til selvrefleksion
“Tænkepausen skal være et pusterum, hvor det enkelte folketingsmedlem kan give sig hen til selvrefleksion om krænkelser, overvejelser om politisk fremtid og muligheder for anden beskæftigelse,” forklarer Mette Frederiksen, der i den kommende tid vil regere landet med støtte fra sit nyetablerede økonomiske råd.

“Det er en ekstraordinær situation, der kræver store ofre af os alle,” understreger hun i forbindelse med, at hun også har overvejet at tvangslukke krænkerinficerede uddannelsesinstitutioner, virksomheder og mediehuse over hele landet.

“Vi har behov for at sikre myndighedernes muligheder for at skabe krænkelsesfrie rum for alle danskere,” siger hun.

Støtte fra psykologer
“Jeg mener, det er en god beslutning. Krænkelserne er traumatiserende for mange folketingsmedlemmer, og mange havde allerede forskanset sig på deres kontorer,” siger chefpsykolog Sofie Touborg fra Folketingets psykologiske ambulatorium, FOPAR.

Ambulatoriet har etableret et jobcenter, der i værste fald skal hjælpe folketingsmedlemmerne til at finde ny beskæftigelse.

“Selvom vi kan trække på solide erfaringer fra de kommunale jobcentre, står vi over for en endog meget vanskelig opgave. Vi opfordrer derfor alle om at vise samfundssind og ansætte en MF’er, også selvom størsteparten er uden erhvervserfaring, har krænket nogen eller er tidligere medlem af De Radikale,” siger hun.