Foto: Fibonacci1235, Bigstock

Foto: Fibonacci1235, Bigstock

Innovativt og betænksomt at håndtere den interne krise via offentlige opslag på Facebook og Twitter, siger WHO og mener, at De Radikales eksempel tjener til efterfølgelse verden over. 

Den interne krise hos De Radikale har haft store personlige omkostninger for flere af partiets medlemmer, og politiske analytikere forudser, at krænkelsessagerne og de efterfølgende magtkampe vil sætte deres spor langt ud i fremtiden. Adskillige danske journalister og meningsdannere har kaldt håndteringen uskøn, og flere mener, at det ligefrem kan blive partiets endeligt.

Helt andre toner lyder fra verdenssundhedsorganisationen WHO. Her roser man nemlig De Radikale til skyerne for den innovative og betænksomme måde, som partiets top har valgt at håndtere krisen på.

Dejligt, at de opfører sig voksent
Den belgiske læge Hans Kluge, der er WHO’s regionale direktør for Europa, udtaler, at det er dejligt at se politikerne tage ansvar.

“Vi har set alt for mange eksempler på politikere, der tager let på coronakrisen og ikke selv følger de politisk vedtagne retningslinjer. Så det er dejligt at se, at nogle af dem opfører sig voksent og undlader at mødes for at slås, råbe eller andet, som medfører en risiko for smitte,” siger han og fremhæver Donald Trump som et andet godt eksempel.

“Trump blev ganske vist smittet, så vidt vi ved, men han har lagt linjen og vist, at man nemt og effektivt kan føre debatter, der hidtil har været holdt i lukkede rum, offentligt via Twitter. Det må være der, de danske politikere har hentet deres inspiration.”

Sundt for demokratiet
Han fremhæver desuden, at De Radikales metode til krisehåndtering har en sund, demokratifremmende funktion.

“De holder ikke deres interne debatter skjult for vælgerne, men lægger alle kort på bordet. De giver et unikt indblik i interne intriger og magtspil, som hele befolkningen kan lære af. En stor sejr for såvel folkesundheden som demokratiet,” siger Hans Kluge og slutter:

“Desuden har det stor underholdningsværdi, som især kommer de mennesker til gavn, som sidder i isolation derhjemme og allerede har set alt det interessante indhold på Netflix.”