Foto: News Oresund

Foto: News Oresund

Sidst i halvfemserne fangede han en magisk flynder. Den har siden opfyldt alle hans ønsker, fortæller pave Paludan, hvis næste mål er at blive Vorherre.

Da pave Paludan var ung og gik i gymnasiet, var han en dag ude at fiske. Han fik bid, og det viste sig, at det ikke var en helt almindelig fisk, han halede i land. Fisken, en flynder, begyndte nemlig at tale til ham. Den bad for sit liv, men Paludan krævede, at den til gengæld skulle opfylde alle hans ønsker.

“Det lovede flynderen – og selvom det bare er en tumpet fisk, har den holdt sit løfte gennem alle årene,” siger pave Paludan, hvis første ønske var ganske beskedent: Han ville være elevrådsformand.

Advokat, partiformand og ærkebiskop
Efter gymnasiet begyndte pave Paludan at læse jura. Det gik fint i begyndelsen, men blev hurtigt udfordrende. Så kom han i tanke om den magiske flynder og tog af sted for at finde den igen.

“Jeg sagde til den, at jeg ville være advokat. Den opfyldte mit ønske, og det var fint en tid, men så fik jeg lyst til at blive politiker. Jeg gik derfor til flynderen igen, og den sørgede for at få mig opstillet til EU-parlamentet. Jeg havde dog ikke formuleret mit ønske præcist nok, så jeg blev ikke valgt. Senere gik jeg til den igen og sagde: Jeg vil have mit eget parti!”

Partiet fik pave Paludan, og det blev også opstillingsberettiget. Han blev dog ikke valgt ind, men det gjorde ikke noget, for på det tidspunkt havde han allerede fået en bedre idé:

Jeg ville have min egen kirke og være ærkebiskop,” fortæller pave Paludan, der omtaler sin kirke som det største lys siden reformationen.

Konge, kejser, pave – og Vorherre
“Jeg fandt ud af, at det virkelig gavnede mig at gå til flynderen – den er kun blevet dygtigere til at opfylde ønsker med tiden. Så da jeg i løbet af 2021 fandt på, at jeg ville være konge og kejser, blev jeg det uden problemer. Og som alle nok husker, udnævnte jeg mig selv til pave af den kirke, jeg selv har stiftet – det er da kun rimeligt,” siger pave Paludan, der mener, at han nu næsten har opnået alt, han kunne drømme om.

Han har dog et ønske tilbage, fortæller han. Et ønske, som han straks efter dette interview vil gå ud til flynderen for at få opfyldt:

“Jeg vil være Vorherre. Og det bliver jeg. Flynderen har opfyldt alle mine ønsker indtil nu, så hvorfor skulle den ikke også opfylde dette?”