Foto: insta_photos, Bigstock

Foto: insta_photos, Bigstock

To dage om ugen skal ansatte holde sig til vegetariske retter, når de arbejder hjemmefra. Det gælder også, hvis de er ude i marken, fx på politiarbejde.

Anette Krogh åbner køleskabet og skanner hylderne: Dér står den lækre paté fra Magasin Mad & Vin, som hun købte i går. Den ville være god på et stykke groft flute, tænker hun.

“Men så tog jeg mig selv i det: Jeg er jo på arbejde!” fortæller Anette om episoden, der fandt sted i går eftermiddag. Hun arbejder som projektleder i Københavns Politis analyseafdeling og plejer at sidde hjemme mindst to dage om ugen. Og netop hos Københavns Politi afprøver man i disse dage den ordning, som regeringen forventes at rulle ud i alle statslige arbejdspladser næste år.

Mindre CO2-aftryk
“To dage om ugen skal alle statens ansatte spise vegetarisk mad. Ingen kød, fisk eller skaldyr, også hvis man arbejder hjemme,” lød det for et par uger siden fra Mette Frederiksen, der følger op på forslaget fra sidste år om, at statslige kantiner skal holde to kødfrie dage om ugen.

“Vi mindsker vores klimaaftryk, samtidig med at vi lærer vores ansatte, at det altså ikke er særlig sundt at spise kød. Man bliver tyk og en belastning for sundhedsvæsnet, så man udsender endnu mere CO2 end ellers, og det gør det svært for regeringen at nå målet om en CO2-reducering på 70 procent inden 2030,” fortsatte statsministeren.

Pilatesbold i stedet for kontorstol
De ansatte skal spise vegetarisk, både når de arbejder hjemmefra, og når de er ude i marken, fx i forbindelse med politiarbejde.

“Mange betjente lever særdeles usundt, når de er på patrulje, men det er der slet ingen grund til. 7-Eleven sælger mange lækre vegetariske og endda veganske retter, og når man alligevel ikke må ryge i pauserne, kan man lige så godt bruge de ekstra minutter på at udvælge sig en sund, kødfri ret,” siger Mette Frederiksen i dag til RokokoPosten og tilføjer, at regeringen bestemt ikke er færdig med at kigge på usunde vaner hos statens hjemmearbejdende ansatte.

“Vi har talt om, at man kan udlevere pilatesbolde med følere til dem, der sidder meget ved skærmen, så ens chef kan se, om man sidder på dem og derved træner sin rygmuskulatur i stedet for at hænge og slaske i en kontorstol.”