Foto: David Holt Olsen, RokokoPosten

Foto: David Holt Olsen, RokokoPosten

Kvinder bør holde afstand til mænd med en lille, farvestrålende nål i reversen, fortæller Københavns Politi, der har krydstjekket en række danske MeToo-sager.

MeToo-bølgen er skyllet ind over Danmark efter TV-vært Sofie Lindes optræden ved Zulu Comedy Galla, hvor hun fortalte om sexchikane ved en julefrokost på Danmarks Radio.

I kølvandet på Lindes historie er prominente politikere som Københavns overborgmester Frank Jensen og formand for Det Radikale Venstre Morten Østergaard blevet fældet. Der er samtidig opstået fornyet debat om den socialdemokratiske udenrigsminister Jeppe Kofods 12 år gamle sag, hvor han havde sex med en dengang 15-årig pige.

Ved at krydstjekke sagerne er Københavns Politi blevet opmærksomme på et gennemgående træk, som de har brugt som udgangspunkt for en typeprofil.

Magtfulde mænd med Tesla
Politiet skriver til RokokoPosten:

“Det er et gennemgående træk, at alle krænkerne bærer en nål i alle regnbuens farver i reversen på deres habitjakke. Det er lykkedes os at komme i besiddelse af en af nålene, hvorfor vi kan dele et fotografi (ovenstående, red.) af den for at advare danske kvinder om at være særligt opmærksomme på mænd, der bærer den nål.”

Ifølge politiets efterforskning viser nålen et tilhørsforhold til et uformelt netværk af magtfulde mænd i Folketinget med tråde til rådhuse i landets store og mellemstore byer. Nålen er dog også meget udbredt blandt HR-chefer i offentlige og private institutioner. Mændene er ifølge Københavns Politis typeprofil beskrevet som:

“Yderst selvretfærdige og med forkærlighed for elbiler, særligt af mærket Tesla. De taler meget, ofte let vævende, og har en tendens til at bruge mange engelske ord i stedet for danske.”

Forbyd nålen gennem bandelovgivning
Politiets jurister arbejder i øjeblikket på at afdække, om man kan bruge lovgivningen fra bandepakken til at opløse foreningen og gøre brug af nålen forbudt.

“Det er der dog ikke umiddelbart hjemmel til i den nuværende lovgivning, da det ikke er bevist hinsides enhver tvivl, at foreningens primære omdrejningspunkt er ulovlige aktiviteter,” skriver Københavns Politi til RokokoPosten.

Det forhindrer dog, ifølge RokokoPostens kilder, ikke regeringen i at overveje at udstede en ordre om et forbud, der ikke nødvendigvis er en ordre, men bare en ikke-juridisk bindende henstilling om måske at overveje ikke at bære nålen.