Foto: monstArrr, Bigstock

Foto: monstArrr, Bigstock

I alt kostede det Helene Jürgensen 18.000 kroner at spare 5000 kroner på Black Friday-tilbud. Hun havde planlagt at bruge 6000 kroner, men så ville hun have sparet langt mindre end veninden.

Klokken 18.53 tikkede en snap ind på undertøjsmodel og designstuderende Helene Jürgensens mobil. Det var veninden Majken, der ligesom Helene var ude for at shoppe Black Friday-tilbud, og som glædestrålende fortalte, at hun nu havde nået en samlet besparelse på over 4000 kroner.

“Jeg havde lige købt de ting, jeg havde planlagt. 6000 kroner i alt for en ny mobil og en lækker taske. Det var rigtig godt gået, syntes jeg, indtil jeg så Majkens snap,” fortæller Helene Jürgensen.

Samlet set kostede Helenes varer nemlig kun lidt over 1000 kroner mindre end normalt.

Svært at spare rigtig mange penge
Helene indså, at hun blev nødt til at shoppe meget mere, hvis hun skulle kunne måle sig med veninden. Det behøvede hun ikke, fastslår hun, for deres venskab er sundt og ikke baseret på nogen form for konkurrence. Alligevel følte Helene, at det ville være tamt at mødes med Majken senere, når hun ikke havde sparet flere penge.

Derfor besluttede hun sig for at finde endnu flere tilbud. Det viste sig dog at være svært.

“De reklamerer med ‘vanvittige prisnedsættelser’, og hvad ved jeg, men når det kommer til stykket, er det tit kun 10 procent, hvilket faktisk er ret normalt. Og så har de lige et enkelt fjernsyn, som plejer at koste 100.000 kroner, som de sælger til 30.000, men kun til fem kunder,” siger hun og fortæller, at hendes nye mobil var nedsat fra 5499 til 5000 kroner.

“Det er nice nok, at den var billigere, men man skal godt nok købe meget for sådan rigtig at spare penge,” siger hun.

Besparelsen alle pengene værd
Selvom Helene måtte af med mange flere penge, end hun oprindelig havde planlagt at bruge, vurderer hun i dag, at det alt i alt har været en god forretning.

“Det er selvfølgelig 12.000 kroner, jeg ikke havde planlagt at bruge, og som jeg ikke engang rigtig havde. På den måde er det måske ikke så smart. Men når man tænker på, at jeg kun sparede 1000 kroner ved at bruge 6000, er det jo rigtig flot kun at skulle bruge 12.000 kroner mere på at spare yderligere 4000,” siger hun og slutter:

“Desuden havde Majken brugt lidt over 20.000 kroner og ikke sparet mere end jeg, så det er helt bestemt alle pengene værd.”