Foto: News Øresund

Foto: News Øresund

Tyndt plot og dårligt skuespil, især af Mette Frederiksen i rollen som Danmarks statsminister, mener RokokoPostens anmelder, der sammenligner den politiske dramaserie Regeringens Minkskandale med en dårlig sæbeopera fra firserne. 

En dansk etpartiregering skal lede landet igennem en verdensomspændende pandemi. Det er udgangspunktet for den politiske dramaserie Regeringens Minkskandale. Umiddelbart en interessant og original idé. Desværre udfoldes den dårligt, og efter ganske få afsnit bliver handlingen så usammenhængende og virkelighedsfjern, at serien udvikler sig til noget, der mest af alt minder om en dårlig sæbeopera fra 1980’erne.

Indtrykket forstærkes ved skuespillernes kunstigt karikerede fortolkning af karakterer, der i forvejen er urealistiske og dovent udtænkt af manuskriptforfatterne.

Demokrati eller bananrepublik?
Helt grelt bliver det i afsnit fire, hvor det viser sig, at regeringen ikke har lovhjemmel til at kræve alle landets mink aflivet. Det begyndte ellers som et fantasifuldt plottvist, at der blev fundet en muligvis vaccineresistent virus-mutation i danske minkbesætninger, men desværre udvikler handlingen sig helt ude af trit med virkeligheden.

Som seer vil man gerne underholdes, men det kræver en vis realisme at få det til at lykkes. Man skuffes fælt af det totale fravær af emner som undersøgelseskommissioner og rigsretssager. Det kan måske gå an i en sæbeopera om en forfalden diktator i en bananrepublik, men i en demokratisk retsstat som den danske, er det bare for urealistisk, at regeringen slet ikke forholder sig til sådanne væsentlige, demokratiske principper. Især når der er tale om en etpartiregering med udvidede beføjelser grundet en verdensomspændende krise. Det ville aldrig ske i virkeligheden, at en sådan regering ikke ville være ekstra påpasselig med at overholde loven og at tage konsekvensen i tilfælde af overtrædelser.

Dansk regering eller High School Musical?
Helt grelt bliver det i kølvandet på skandalen, da statsministeren og andre højtstående medlemmer af regeringspartiet reagerer på anklagerne om grundlovsbrud ved at bede folk tale pænt på de sociale medier. Det hele kulminerer, da statsministeren grådkvalt toner frem på skærmen, fordi hun er ked af, at hendes beslutning har gjort folk sure.

På det tidspunkt bliver man som seer i tvivl, om man er i færd med at se en dansk ungdomsserie i stil med High School Musical. En virkelighedstro skildring af en dansk regering er der i hvert fald ikke tale om.