Foto: Tinnakorn, Bigstock

Foto: Tinnakorn, Bigstock

Vi kan ikke sætte folkesundheden på spil ved at håndtere store bundter sedler, når vi køber og sælger hårde stoffer, lyder det fra flere kriminelle grupperinger, som derfor har oprettet konti i Danske Bank.

Næste gang din lokale rockergruppe eller indvandrerbande skal handle med ulovlige stoffer, kommer det højst sandsynligt til at foregå med et par klik på telefonen. Væk med de store sportstasker fyldt med sedler; de mange overflader er nemlig uhygiejniske, når både køber, sælger, håndlangere og hvidvaskere skal håndtere dem.

“Jeg skammer mig helt over at sige det, men vi har slet ikke haft fokus på sundhed, når vi har forhandlet heroin og kokain på det danske marked. Det kommer vi til at lave om på nu,” lyder det fra SK, et højt placeret medlem af den internationale rockergruppe Satudarah.

Håndsprit til håndlangerne
Han bakkes op af et medlem fra den rivaliserende gruppe Bandidos, der forklarer, at mindst 80 procent af alle deres fremtidige narkohandler på dansk jord vil foregå via MobilePay.

“Derudover vil vi udlevere håndsprit til dem, der skal håndtere selve stofferne, så vi mindsker risikoen for smitte,” siger medlemmet.

Bandidos påpeger dog, at gruppen på andre områder har handlet i overensstemmelse med coronareglerne.

“Når vi møder op hos en person, der skal have en huskekage, beder vi dem som regel om at gå udenfor, hvorefter vi banker dem iført handsker og mundbind. Det er sund fornuft.”

Tæsket folk uden mundbind
Her har Loyal to Familia, der for nylig blev dømt ulovlige, været knap så gode til at overholde reglerne.

“Vi har nok haft en tendens til at mene, at fysisk afstraffelse skal foregå hjemme hos folk. Og har vi tæsket nogle eller handlet stoffer med dem uden at bruge mundbind, selvom risikoen for overførsel af aerosoler med virus har været høj? Ja, desværre,” siger en talsmand, der er iført visir.

“Det handler om at sætte et godt eksempel. Ligesom Bandidos og Satudarah har vi tænkt os at handle via MobilePay fremover. Det er også meget mere praktisk.”

Alle tre grupper har allerede oprettet konti i Danske Bank og forventer at foretage mindst halvdelen af deres handler digitalt inden ugens udgang.