Foto: tankist276, Bigstock

Foto: tankist276, Bigstock

Trods adskillige forsikringer om det modsatte trådte 51-årig kvinde sin venindes kat på halen. Katten slap med skrækken, men tilliden mellem de to kvinder har fået et knæk.

“Jeg kunne aldrig finde på at gøre en kat fortræd!”

Sådan har ergoterapeut Karen Andersen fra Spørring nord for Aarhus sagt et utal af gange. Ikke mindst, når snakken er gået på, hvad andre mennesker kan finde på af ondskabsfulde ting. Det bekræfter Jannie Morild, som har været Karens veninde og kollega i mere end 25 år. Desværre viste det sig at være usandt.

Torsdag efter fyraften tog Karen med hjem til Jannie, hvor de ville lave mad sammen og hygge sig, som de så ofte før har gjort.

Et hjerteskærende skrig
Aftenen tog en drejning, da de to veninder under madlavningen pludselig hørte et hjerteskærende skrig. Det viste sig at være Jannies kat, Simba, der skreg af smerte, fordi Karen havde stillet sig oven på dens hale.

“Stakkels Simba forsøgte at komme fri, men halen var helt klemt fast under Karens fod,” fortæller Jannie Morild, der heldigvis kan fortælle, at episoden fik en lykkelig udgang for Simba.

“Karen løftede sin fod, og så skyndte Simba sig at løbe væk og gemte sig under sofaen. Han var rystet og holdt sig skjult i flere timer, men heldigvis kom han ikke til skade,” siger hun.

Det samme kan man ikke sige om de to veninders forhold.

“Simbas hale led ikke skade, men det gjorde vores venskab, kan jeg godt fortælle dig,” siger Jannie Morild.

Gjorde ikke lige så ondt på Karen
Jannie er nemlig kommet i tvivl, om hun overhovedet kan stole på Karen.

“Hun sagde, at hun aldrig ville gøre en kat fortræd, men det passede ikke. Hvad har hun så ellers sagt, som ikke passer? Nu ved jeg jo slet ikke, om jeg kan tro på noget af det, hun siger eller har sagt,” siger Jannie Morild, der tilføjer, at hun endda greb Karen i endnu en løgn samme aften:

“Karen sidder og snakker med Simba, og så siger hun pludselig: ‘Det gjorde lige så ondt på mig som på dig’. Jeg var simpelthen så rystet. En kattehale er jo dejligt blød, og Karen havde hjemmesko på, så det kan overhovedet ikke have gjort ondt på hende. Hvorfor siger hun sådan noget? Det er jo løgn og latin!”