Foto: zilvergolf, Bigstock

Hader man julen, og har man ikke verdens bedste forhold til sin familie, er myndighedernes corona-nedlukning et ægte julemirakel. 

Det kunne godt ligne plottet i en dårlig DR-julekalender. Lige som tingene ser sortest ud, og der måske slet ikke bliver nogen jul, så viser der sig alligevel et lys i mørket.

Myndighedernes corona-nedlukning i onsdags er nemlig et ægte julemirakel for de mange danskere, der har et dårligt forhold til deres familie, hader julen eller bare er ekstremt introverte.

Må hellere vente med at ses til januar
Statsminister Mette Frederiksen opfordrer nemlig til, at man ikke udsætter sine nærmeste for smitte. Også selv om det kan gå ud over julearrangementerne.

“Ja altså, det er virkelig ærgerligt, for jeg havde sådan glædet mig til at tilbringe syv dage med dig og din nye mand, Peter, men siden I begge to er i risikogruppen, så synes jeg, vi hellere skal vente med at ses til januar, når vaccinen er på plads.”

Ordene kommer fra specialkonsulent Tine Mikkelsen (38), der bor på Østerbro, og som netop har afsluttet sit obligatoriske, månedlige opkald til sin mor, som bor i Grindsted tæt på Billund.

“I hele min barndom var julen et helvede af råbende voksne, og som voksen har jeg altid haft dårlig samvittighed enten over for min absurd jule-ambitiøse mor eller min misantropiske far, der sidder alene og råber ad TV’et,” betror Tine RokokoPosten.

Hun plejer at fejre jul skiftevis med sine forældre, siden de i 1995 gennemgik en lang og smertefuld skilsmisse.

Perfekt blanding af samfundssind og selvpleje
Tine, der ikke selv har børn, vil i år tilbringe julen alene med take-away og Netflix i en tilstand, hun selv betegner som en perfekt blanding af samfundssind og selvpleje. Hun er efter eget udsagn heller ikke den første, der står i kø til at få vaccinen.

“Det er slet ikke, fordi jeg er bange for bivirkninger eller nærer mistillid til myndighederne. Tværtimod. Jeg arbejder selv for en. Jeg har bare ikke særligt travlt med at komme tilbage på arbejdet og møde kollegaer igen,” udtaler hun og tilføjer:

“Coronaen er for mig en gave, der bliver ved med at give. Først blev fastelavn aflyst, så jeg ikke behøvede at gemme mig for kvarterets børn. Nu slipper jeg også for jul – halleluja!”