Foto: AssiaPix, Bigstock

Foto: AssiaPix, Bigstock

Et par ugers isolation er lig med frihed fra en besværlig familie. Det har mange danskere, inklusive 27-årige Natalie, fundet ud af og lyver sig derfor syge.

“Åh nej, jeg er testet positiv. Øv øv. Nå, men så må jeg jo sidde alene hjemme hele julen.”

Nogenlunde sådan lød det fra Natalie, hvis rigtige navn er redaktionen bekendt, da hun i går ringede til sine forældre for at fortælle dem, at de ikke kunne fejre jul sammen.

I virkeligheden har Natalie slet ikke corona, men gider bare ikke at bruge flere dage med sin familie. Ifølge RokokoPolls er hun ikke den eneste; over 3000 mennesker har tænkt sig at bruge samme trick.

Lyst til at flygte
“De er søde nok, mine forældre, i hvert fald på tomandshånd, men når de samles, bliver det for meget. Jeg har som regel bare lyst til at flygte ud på toilettet og spille FarmVille,” siger den 27-årige kvinde, der bor alene i en københavnsk forstad.

“Jeg sørger for, at de ikke bliver bekymrede ved at sige, at jeg slet ingen symptomer har – og det er jo rigtigt.”

Planen er, at Natalie kort skal hilse på familien virtuelt, hvilket betyder, at hun formentlig undgår mange af de sædvanlige samtaleemner.

“Normalt bruger min tante enormt lang tid på at spørge, om jeg ikke snart får en kæreste eller et barn, og så fortæller min anden tante hende, at jeg jo er biseksuel. Så bliver alle stille, og min bror retter hende og siger, at det hedder panseksuel. Til sidst spørger min bedstemor, om det så betyder, at jeg har sex med folk ude i en skov. I år kommer vi nok også til at tale om dengang, Jens Gaardbo klappede min mor bagi, om kriminalitetsstatistikker blandt ikke-vestlige efterkommere – de er jo helt vildt høje – og hvorvidt mundbind har nogen effekt eller giver folk aids. Senere diskuterer vi Star Wars versus Star Trek, og så bliver folk for alvor sure.”

Siger jeg har pest
Natalie mener ikke, at hun risikerer noget ved at lyve om corona.

“Snart kommer vaccinen jo, og så skal jeg være meget uheldig for at blive smittet. Men hvis det sker, isolerer jeg mig igen og siger, at jeg har pest.”