Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

“Vi prøver at italesætte samleje med mange efter hinanden følgende partnere, men det er svært, når man ikke må invitere en ekspert i studiet,” siger værterne, hvis rapvideo ikke er gået viralt.

“Jeg kan altså ikke få mig selv til at sige det. Kan vi ikke lave det om til ‘se mit kønslem’?”

Niels Krause-Kjær ser forpint ud. Han er iklædt sit sædvanlige Deadline-tøj, lys skjorte og mørk blazer, pæne bukser og sko, men i stedet for den sædvanlige kuglepen og blok har han en mikrofon i hånden.

Tv-værten forsøger, sammen med sine Deadline-kolleger, at indspille en rapvideo i et alment boligområde på den københavnske vestegn, en opfølger til videoen “Deadlines nytårsrap”, der dukkede op på YouTube for fem dage siden og siden har opnået 341 visninger.

Nu går vi hele vejen
“Dengang forsøgte vi ikke at få det til at rime, og vi brugte måske også et lidt usædvanligt vokabular. Men nu går vi hele vejen,” siger Krause-Kjærs kollega, Jacob Rosenkrands, og tilføjer et lidt spagt “ho!” (slang for prostitueret eller promiskuøs kvinde, red.)

Han skynder sig dog at uddybe, at han ikke vil udtale sig om RokokoPostens udsendtes sexliv, “for det er der slet ikke noget journalistisk belæg for at inddrage”.

I mellemtiden er det lykkedes Krause-Kjær at ændre sin del af teksten, hvorefter han rapper et vers: “Vi snakker/ bliver ved/ se mit kønslem/ smag – i overført betydning – vores succes/ som højt betalte public service-ansatte med stor kulturel kapital og deraf følgende selvbevidst sociolekt/ so!”

Svært at italesætte samleje
“Jeg synes altså ikke, vi skal bruge ordet ‘so’, uden at vi får en vegansk debattør ind, der kan sige noget kritisk om konventionelt landbrug,” indvender Deadlines tredje vært, Lotte Folke Kaarsholm, der kort efter byder ind med linjerne:

“Pigerne på gulvet, ja, de ved, at jeg’ ben/ Drengene ved bordet, ja, de ved, at jeg’ ben/
Min lærer kaldt’ mig dum, men nu ved … ej, det passer jo ikke, jeg var faktisk ret dygtig i skolen.”

“Det er jo en rolle, du spiller. En postmoderne leg med identiteter. Et spindoktoreret budskab, der har til formål at prime din vælgerbase,” siger Krause-Kjær, men indrømmer over for RokokoPosten, at det kan være svært at levere en hårdtslående raptekst, når man ikke må analysere den.

“Vi prøver eksempelvis at italesætte samleje med mange efter hinanden følgende partnere, men det er svært, når vi ikke må invitere en ekspert i studiet.”