Foto: Kristian Tørning, Wikipedia

Foto: Kristian Tørning, Wikipedia

I stedet for et nyt midterparti vil tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen stifte en café på Vesterbro. Bydelen mangler et sted med god kaffe, mad af lokale grøntsager og økologiske delikatesser fra Bornholm, mener han.

Der er stor gejst og højt humør, da RokokoPosten møder tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i et erhvervslejemål i Viktoriagade på Vesterbro i København.

“Her skal der være borde. Jeg forestiller mig borde af genbrugsplanker, som bliver lavet af lokale håndværkere,” siger den tidligere statsminister.

“Jeg har brug for at skabe noget nyt og unikt. Et banebrydende, længe savnet og innovativt koncept, som ikke er set før,” siger Lars Løkke Rasmussen til RokokoPosten, mens han fremviser en IPA, som et mikrobryggeri har lavet særligt til Lars Løkke Rasmussens kommende café.

“Prøv at dufte til den her. Det er nogle fyre fra CBS, der laver den i deres forældres kælder, og den der smag af humle og blomstereng er virkelig noget nyt og banebrydende i København,” siger han.

Der mangler god, dyr kaffe i København
I et baglokale har Lars Løkke fået opsat en ovn, hvor han eksperimenterer med ristning af kaffebønner. Bønnerne køber han direkte fra et kollektiv af kaffebønder i Bolivia.

“Der mangler et sted i de københavnske brokvarterer, hvor man kan få god og bæredygtig kaffe,” siger den tidligere statsminister.

Han understreger, at kaffen ikke bliver billig, men til gengæld vil baristaen have skæg, tale engelsk med italiensk accent og have det, den tidligere statsminister omtaler som en sydlandsk inspireret tilgang til kundeservice og arbejdstempo. Han tilføjer, at man også vil kunne opleve quizzer, lyrikoplæsning og politikerbesøg, som skal pirre gæsternes nysgerrighed og stimulere det moderne menneskes trang til at undres og forundres.

Lokale råvarer og bornholmske delikatesser
Det er altså ikke kun på kaffefronten, at den tidligere statsminister vil lade forandringens vinde blæse til gavn for sine kommende gæster.

“Al vores mad skal være bæredygtigt og lavet af lokale råvarer, vi selv indkøber fra gårde i hovedstadsområdet,” siger Lars Løkke, der fortæller, at caféen selv vil dyrke en del af sine krydderurter i en byhave på ejendommens tagterrasse.

“Hvis man virkelig vil kaste sig ud i noget nyt, har jeg også en del økologiske delikatesser fra Bornholm”, siger Løkke, inden han afslutter besøget med at sige, han også overveje at lade sin kone Solrun sælge håndlavet keramik i caféen.