Foto: Wladimir.B, Bigstock

Foto: Wladimir.B, Bigstock

Livsstilsekspert Anne Glad fra Kender du typen? går i Mads Steffensens fodspor og lancerer et nyt program med næsten samme navn og indhold som det, hun er kendt fra. 

“Ligesom Mads Steffensen havde jeg lyst til at gå helt nye veje og opfinde mig selv på ny. Det handlede bare om at finde det helt rigtige koncept med næsten samme navn og indhold som det, jeg kommer fra.”

Anne Glad Wagner, der er kendt som en af livsstilseksperterne i DR’s populære Kender du typen?, fortæller entusiastisk om det nye program, hun skal være vært for. Det hedder Kender du tapen? og handler, som titlen antyder, om de mange dejlige typer tape, der findes rundtomkring i de danske hjem.

Under B.S. Christiansens tæpper
I programserien tager Anne Glad to gør-det-selv-eksperter med hjem til kendte mennesker, hvor de ser på indretningsprojekter og prøver at gætte, hvilken type tape der er brugt. I første udsendelse er det B.S. Christiansen, der inviterer indenfor.

“B.S. bruger en rigtig stærk og kradsbørstig tape til at få sine tæpper til at ligge godt fast på gulvet. Men er det Rajas dobbeltklæbende polypropylentape, Tesas tæppetape med lærredsforstærkning, eller er det den moderne, genanvendelige nano-geltape fra Jem & Fix? Det skal vores eksperthold prøve at gætte, mens vi bevæger os rundt i huset for at se de forskellige ting, B.S. har brugt netop denne type tape til,” siger Anne Glad og tilføjer, at der selvfølgelig også bliver fortalt masser af anekdoter om dagens tape.

Rypen, hyben, tapen
Det var ellers tæt på, at konceptet slet ikke blev til noget, siger Anne Glad.

“Jeg kredsede om forskellige koncepter. Først var det Kender du rypen?, men det var svært at finde kendte mennesker, som holder ryper. Så legede vi lidt med Kender du hyben?, og det så lovende ud, men hybensæsonen falder på et tidspunkt, hvor mange kendte holder ferie og ikke har lyst til at invitere et TV-hold hjem. Desuden ville det tage for lang tid, før vi kunne komme til at filme, og så er sådan noget med at kende hyben nok i virkeligheden lidt for Søren Ryge-agtigt til mig,” fortæller hun, der var lige ved at give op, før hun mindede sig selv om, at man nogle gange skal tænke ud af boksen:

“Det gik op for mig, at jeg begrænsede mig til ord med to stavelser og vokalerne y og e. Da var det, jeg fandt på Kender du tapen?. Så vidste jeg bare, at den var hjemme. Alle elsker en god rulle tape.”