Foto: Steen Brogaard, Ft.dk/RokokoPosten

Foto: Steen Brogaard, Ft.dk/RokokoPosten

Har du lyst til at ødelægge blå blok yderligere og svælge i hævnfantasier om Jakob Ellemann-Jensen? Så kan det nye parti være noget for dig.

Blå blok synes temmelig ramponeret, men det kan sagtens blive værre. Det er budskabet fra Lars Løkke Rasmussen, tidligere Venstre-mand og nu løsgænger, og Inger Støjberg, tidligere næstformand for Venstre og på vej til en rigsretssag.

De to politiske veteraner har stiftet et nyt parti ved navn Bitre Borgerlige, hvis mærkesager netop kredser om nag, hævn og splittelse.

“Jakob (Ellemann-Jensen, red.) har undsagt mig. Det dør man ikke af, men man kan til gengæld godt blive en smule hævngerrig,” siger Inger Støjberg, der skal være partiets næstformand i et delt formandskab med Lars Løkke Rasmussen.

Fiktiv fortælling på programmet
“Første punkt på vores politiske program er derfor, at vi udformer en længere fiktiv fortælling om, hvordan vores parti vokser sig kæmpestort, udmanøvrerer Venstre og placerer først Lars, så mig selv i statsministerstolen.”

Støjberg og Løkke har endnu ikke udtænkt, hvordan fortællingen skal blive til virkelighed, men det er ikke afgørende, mener Løkke.

“Det vigtige er, at vi kan tale om det, når ikke vi skriver bitre debatindlæg og antyder, at splittelsen i blå blok er stor og uoverstigelig,” siger han.

Endnu mere bitre
De to partistiftere fortæller, at de er drevet af et ønske om at føre politik på en ny og innovativ måde.

“Typisk starter man et parti, fordi man har visioner og værdier og gerne vil ændre sit samfund til det bedre. Den idealisme vil vi gerne gøre op med, for man kan lige så godt køre et parti på god, gammeldags bitterhed og hævntørst,” siger Støjberg.

Bitre Borgerliges næste projekt er at hive flere politiske sværvægtere ind, men indtil videre har de ikke haft succes.

“Vi ringede til Birthe (Rønn Hornbech, red.), men hun mente, vi var uanstændige. Søren Pind kunne vi heller ikke få med på vognen. Det gør ikke noget, for afvisningerne har bare gjort os endnu mere bitre,” siger Inger Støjberg.