Foto: DedMityay, Bigstock

Foto: DedMityay, Bigstock

Kendte danskere lever under umenneskelige forhold i ørkenstaten og risikerer at blive radikaliseret af den voldsomme luksus, lyder det fra organisationen.

“Tell yourself that you’re that bitch and make it clear,” lyder teksten til det seneste billede, som influencer og kosmetikproducent Alva Madsen har lagt ud på sin Instagram-profil.

Her poserer hun i bikini i en swimmingpool i Dubai, hvor hun og flere andre kendte danskere er fanget på grund af et nyt indrejseforbud.

Kan få PTSD på længere sigt
Ifølge Amanda Jensen, der er advokat med speciale i humanitære førsteverdenskriser og ansat hos Amnesty, tyder billedet på, at Alva befinder sig i en situation, der på længere sigt kan give hende PTSD.

“Hun og de andre influencere og sportsstjerner lever under umenneskelige luksusforhold i Dubai, hvor de dagligt presses til at bruge penge på tøj, gourmetmad og ekstravagante ture rundt i ørkenen. Især kvinderne er underlagt forventninger om, at de hver dag ifører sig afslørende tøj og viser deres kroppe frem for offentligheden, som en slags sexslaver,” siger Amanda Jensen og opfordrer kraftigt den danske regering til at redde landets nødstedte statsborgere.

“Hent influencerne og de andre kendte danskere hjem fra Dubai! Det gælder Alva, Nicklas Bendtner, Michael Maze, Elvira Pitzner, dem allesammen. De kan ikke selv drages til ansvar for det, der er sket for dem. Det er force majeure, og regeringen har ifølge FN-konventionerne pligt til at sørge for deres mentale sikkerhed.”

Ulidelig efter flere måneder
Amnesty mener, at influencerne og sportsstjernerne formentlig allerede er blevet radikaliseret af at tilbringe så lang tid i Dubai.

“Vi havde i forvejen en mistanke om, at de her i Danmark opsøgte parallelsamfund af andre selvfede kendte, som det er meget svært for PET at nå ind til. Men i Dubai har danske myndigheder ingen mulighed for at holde øje med, hvad der foregår, og vi ved, at kulturen dernede opfordrer til, at man bruger penge og blærer sig med sin luksus og sit udseende på en utrolig anstrengende måde. Hvem ved, hvor ulidelig man kan blive efter flere måneder derovre?” spørger Amanda Jensen.