Foto: dws, Bigstock

Foto: dws, Bigstock

Man skal spille hurtigt og bruge symboler på død og ondskab, hvis man vil tages alvorligt som metaludøver, mener Lasse Solbjerg, der er forsanger og sangskriver i danske Lucifixion.

“De fleste af vores numre handler om død, men der er også meget med had, ondskab og Satan,” lyder det stolt fra forsanger, guitarist og primær sangskriver Lasse Solbjerg fra det danske dødsmetalband Lucifixion.

Navnet er et ordspil, som forener ordene Lucifer og crucifixion, forklarer Lasse Solbjerg, der understreger, at den form for symbolik er meget vigtig, hvis man vil tages alvorligt som metaludøver.

“I det hele taget gælder det om at mestre det med symbolikken. Og så selvfølgelig at spille hurtigt og lave sange om død – og Satan,” siger han.

Meget 2020-agtigt
Lucifixions nye album, der består af 13 numre, som alle kredser om mørke og dystre emner, kan ses som en refleksion over 2020, fortæller Lasse Solbjerg, der har skrevet de fleste af sangene, mens han har været i karantæne sammen med kone og børn i familiens sommerhus i Ebeltoft.

“Det sætter gang i kreativiteten og åbner en åre ind til de allermørkeste og mest dystre afkroge af menneskesindet, når man sådan er fanget på så lidt plads. Det har givet vores nye album nogle virkelig sorte 2020-vibes, selvom det vil være for simpelt at sige, at det er et 2020-album, for det er også sådan nærmest tidsløst,” siger Lasse Solbjerg og tilføjer, at det ofte er sådan med dødsmetal, fordi teksterne har flere lag.

Satan symbol på ondskab og dæmoner
“Det er derfor, det er vigtigt, at man kan udtrykke sig symbolsk, ikke kun i valg af navn og på albumcovere. Teksterne skal også være symbolske,” siger han og byder ind med nogle eksempler:

“For eksempel går Satan igen i flere tekster, men her misforstår man betydningen, hvis man tror, at Satan bare betyder Satan. For i virkeligheden er Satan symbol på ondskab og dæmoner, ligesom Helvede er symbol på ondskab og dæmoner,” siger han, men understreger, at man også skal passe på ikke at læse symbolik ind i alt.

“Død er for eksempel bare symbol på død. Det er ikke noget med metafysisk stilstand eller andet i den stil. Det er bare død. Og i vores sange er det tit død krydret med masser af blod – og Satan,” slutter han.