Foto: Heinrich Hoffmann, Deutsches Bundesarchiv

Foto: Heinrich Hoffmann, Deutsches Bundesarchiv

En nylig tysk invasion har krænket os voldsomt, lyder det fra polakkerne. Slap af, snowflakes, lyder svaret fra Hitler, der ikke kan garantere andre end tyskerne et safe space.

“Polen er fuld af ømskindede snowflakes, der ikke kan klare divergerende holdninger. Eller blitzkrig.”

Sådan lyder reaktionen fra Adolf Hitler, tysk kansler, på Polens udsagn om, at de blev voldsomt krænkede, da den tyske hær i går invaderede landet. Ifølge polakkerne var der tale om en makroaggression, der involverede kampvogne, krigsfly og rigtig mange våben.

Ikke-symbolsk symbolsk vold
“Man bliver så træt,” lyder det fra en polsk talsmand, der mener, at Tyskland med sine makroaggressioner benægter Polens eksistens.

“Det er som om, de prøver at silence os ved at bruge ikke-symbolsk symbolsk vold. Du må gerne have andre holdninger end os, men du har bare ikke lov til at udslette vores identitet.”

Den tolkning af invasionen giver Hitler dog ikke meget for.

“Verden er ved at blive skør af identitetspolitik! Man kan knap nok ytre en mening, der går en smule uden for den politisk korrekte mainstream, eller forsøge sig lidt med at starte en verdenskrig efter at have opdelt et land i ledtog med en morderisk kommunistisk diktator, før woke-hæren går amok,” siger kansleren, der advarer om, at han ikke har tænkt sig at stoppe med det, han kalder en åben og fordomsfri debat.

“Jeg kan ikke garantere et safe space for nogen! Eller, jo, tyskerne kommer nok til at klare sig fint. I hvert fald de ikke-jødiske af dem. Men det er kun fordi, de som de eneste har respekt for den frie, demokratiske samtale.”

Gode folk på begge sider
Endnu har ingen andre europæiske lande meldt sig ind i konflikten, og hvad angår Schweiz, kommer det heller ikke til at ske.

“Der er gode folk på begge sider,” lyder det fra alpelandet, der ikke har lyst til at vælge side.

“Vores erfaring er, at debatten hurtigt løber af sporet, fordi vores tid er så politisk polariseret. I stedet satser vi på nuancer og dialog.”