Ill.: hobbitfoot, Bigstock

Ill.: hobbitfoot, Bigstock

Smittefarerne lurer overalt for de 46 deltagere, der i et nyt realityshow på TV3 dyster om at stå tilbage som den sidste, der ikke er smittet med coronavirus. Sikkerheden i top, lover programchef.

Jakob Kjeldbjerg, der gennem mange år har været kendt som Robinson Ekspeditionens leder, har påtaget sig en ny udfordring. Han er nemlig vært på det nye realityprogram Smittekæden, der har premiere på TV3 i næste uge.

Konceptet minder om Robinson Ekspeditionen: 46 deltagere dyster om at vinde Den Gyldne Corona og en pengepræmie på 500.000 kroner. For at nå dertil skal de først på hold og siden individuelt løse en række opgaver, hvoraf mange er fysisk hårde og kræver nærkontakt.

Det, der i særlig grad adskiller Smittekæden fra Robinson Ekspeditionen, er, at der på hvert af de to hold er en person, som er testet positiv for COVID-19, men uden at have symptomer. Den gennemgående udfordring er derfor at undgå at blive smittet og dermed bevare muligheden for at nå til finalen.

Optaget i Dubai
I første afsnit ser vi deltagerne ankomme til det område i Dubai, hvor de skal opholde sig de næste 40 dage. Allerede her ser det ud til at kunne gå grueligt galt. Trods deltagernes viden om, at to af dem allerede er smittet med coronavirus, ser mange stort på anbefalinger om afstand og giver krammere til højre og venstre. Andre holder sig på behørig afstand. Spørgsmålet er, hvilken strategi de første smittede har valgt. For dem gælder det nemlig om ikke at blive afsløret, før de når at smitte andre.

“Hvis det lykkes dem at få alle smittet, før den sidste dag, får de 250.000 kroner hver, men det kræver, at de agerer klogt, for bliver de opdaget, før den første test, som foregår på dag seks, mister de chancen for at vinde pengene,” fortæller programchef Tina Agnete Bøgelund.

Fuld ud etisk forsvarligt
Hun garanterer desuden for, at optagelserne foregår på en fuldt ud forsvarlig måde, både etisk og sundhedsmæssigt.

“Alle deltagere har været gennem grundige lægeundersøgelser, så risikoen for, at de bliver alvorligt syge, er minimal. Desuden er alle testet for antistoffer, så det er ikke muligt at snyde,” siger hun, før hun vender tilbage til realityshowets forløb:

“På dag syv får deltagerne at vide, hvor mange COVID-19-positive, der er fundet. Det er herefter deres opgave at undgå at blive smittet ved at overholde retningslinjer og stemme andre deltagere hjem. Kun ikke-smittede får mulighed for at dyste i finalen, men ingen bliver automatisk sendt væk fra området, så der er risiko for at blive smittet lige til det sidste.”