Foto: Jakob Horn, Wikimedia Commons

Foto: Jakob Horn, Wikimedia Commons

“Billeder fra hverdagen” er temaet i en fotokonkurrence, som en dansk statsminister har deltaget i et utal af gange. “Det var synd, at hun aldrig vandt,” udtaler chefredaktøren for den nordjyske ugeavis, der nu sender ministeren et gavekort på 200 kroner fra den lokale handelsstandsforening.

“Er det rigtigt? Har jeg vundet?”

Den kvindelige, danske statsminister hopper af begejstring. Hun er lige blevet ringet op af en redaktionssekretær fra den lokale ugeavis, der udkommer i det område, hun bor i, når hun ikke er på arbejde i København. På billedet, hun har vundet med, ser man statsministeren stå i sin vindueskarm og demonstrere, at hun bruger det miljøvenlige og vandbesparende vinduesrengøringsmiddel fra Ajax til at pudse sine vinduer.

Statsministeren kan nu se frem til at modtage præmien, et gavekort på 200 kroner, som gælder til alle den lokale handelsstandsforenings butikker.

“Jeg vil tømme postkassen hver eneste dag. Der plejer aldrig at komme noget spændende, men det her er bare for vildt,” siger hun.

Hver uge i årevis
Statsministeren fortæller, at hun har sendt billeder ind til konkurrencen næsten hver uge i rigtig mange år. Temaet er nemlig altid “billeder fra hverdagen”, og hvis der er noget, statsministeren er glad for, så er det den helt almindelige, jyske hverdag. Intet er for småt, synes hun – og det gør lokalavisen heldigvis heller ikke.

“Jeg har sendt billeder ind af mine hjemmesmurte håndmadder, en vandpyt, som jeg var skør nok til at finde på at hoppe i, mit snavsede vasketøj på vej ind i maskinen … ja, der er næsten ikke det motiv fra min helt almindelige og meget folkelige hverdag, som jeg ikke har dokumenteret og sendt ind til konkurrencen. Så det er dejligt, at jeg langt om længe vinder en præmie,” siger hun.

Fik medlidenhed med hende
Fra redaktionens side under man den danske statsminister at vinde ugens præmie. Her har man nemlig også bemærket, at hun har sendt rigtig mange billeder ind i årenes løb.

“De er ærligt talt ikke så gode, og vi har mange dygtige amatørfotografer i området, så konkurrencen er hård. Alligevel, syntes vi, skulle hun da næsten vinde, når hun er så ihærdig med at sende billeder ind,” siger chefredaktøren, der håber, at hun nu vil lade være med at sende flere billeder.

Den danske statsminister har dog ikke tænkt sig at stoppe.

“Nu har jeg fået blod på tanden. Måske kan jeg vinde igen? Der er nogle, der har vundet både tre og fire gange. Så jeg vil vinde fem gange – mindst!”