Foto: Viktory Telminova, Bigstock

Foto: Viktory Telminova, Bigstock

Oddsene for, hvornår det bliver forår, stiger for hver dag, der går. Bookmakere spår, at det sker engang i perioden mellem den dag, hvor alle coronarestriktioner ophæves endeligt, og aldrig. Mette Frederiksen garanterer, at det sker inden da. 

Længes du efter foråret? Så vil den kommende uge føles uendeligt lang for dig. Ja, faktisk er der muligvis ikke grænser for, hvor længe du skal vente forgæves. Hvis bookmakerne får ret, er det mere end sandsynligt, at vinteren er kommet for at blive.

Benjamin Ankerbøl fra Oddset bekræfter, at de danske bookmakere forudser, at det muligvis aldrig bliver forår.

“Vi har allerede flere gange justeret oddsene i opadgående retning for, at det bliver forår inden 1. april. Ingen af os tror på det længere. Vi er så sikre på, at det ikke bliver forår, før samtlige coronarestriktioner ophæves endeligt, at vi giver pengene 103 gange igen, hvis det sker,” siger han og tilføjer, at de laveste odds lige nu ligger på, at det aldrig bliver forår igen.

DMI mere optimistiske
Hos DMI er man dog mere optimistiske. Meteorolog Tanja Fuglsang Jakobsen udtaler til RokokoPosten, at hun bestemt forventer, at det bliver forår igen.

“Der kommer kun til at gå utrolig lang tid, før det bliver forår igen, og det er altså længe før aldrig,” siger hun og tilføjer, at hun regner med, at det bliver forår omkring 15. juni:

“Indtil da kan det godt være, at vejret stadig vil være præget af snestorm og hårde frostgrader, men der er trods alt meget kortere tid til 15. juni, end der er til aldrig nogensinde.”

Statsminister: Forår nødvendigt for at nedkæmpe corona
Statsminister Mette Frederiksen skriver dog på Facebook, at det bliver forår, før nogen ved af det. Det er der nemlig brug for, hvis coronavirussen skal nedkæmpes effektivt.

“Det vil være yderst beklageligt, hvis det først bliver forår efter, at samtlige restriktioner ophæves, for restriktionerne kan ikke ophæves, når det er så koldt udenfor. Vi venter derfor på, at det bliver varmere, og så kan det ikke nytte noget, at bookmakerne eller DMI eller, hvem det nu er, der bestemmer, hvordan vejret bliver, opfører sig asocialt og fortsætter vinteren i det uendelige,” siger hun, men tilføjer, at det nu ikke gør noget med en god, lang vinter:

“Der er intet som en god, lang travetur i snevejr med en termokande varm chokolade og en rødternet dug, som man kan lægge et sted med god belysning, når man skal lave en selfie om, hvor dejligt alting er for tiden.”