Foto: Kube_KRD, Bigstock

Foto: Kube_KRD, Bigstock

Efter at have tjent 36,4 millioner kroner på den ellers gratis Smittestop-app er Netcompany klar med næste tilbud til staten: et gratis digitalt coronapas til kun 600 millioner kroner.

Først meldte regeringen ud, at de som led i den kommende genåbning ønsker et digitalt coronapas. Nu melder Netcompany sig på banen med endnu et uimodståeligt tilbud: et helt igennem gratis coronapas til alle danskere, fortæller Netcompanys direktør, André Rogaczewski.

“Ligesom med Smittestop-appen ønsker vi at vise samfundssind og bidrage med en gratis app, der kan genåbne Danmark. Når appen er testet, klar og lanceret, skal der naturligvis videreudvikles på en masse funktioner, som ingen har brug for, hvilket nok kommer til at koste 600 millioner kroner om året. Det er selvfølgelig uheldigt, men tænk engang: Det er kun cirka 100 kroner per dansker om året. Det kalder jeg nærmest gratis,” siger han.

Sundhedsminister jubler
Da den nye app leveres gratis, kan man ifølge reglerne undgå dyre og forsinkende udbudsrunder og takke ja til Netcompanys tilbud. Det glæder sundhedsminister Magnus Heunicke, som ikke ser et problem med de 600 millioner kroner, der følger med den gratis app.

“Man skal huske på, at den gratis Smittestop-app fra Netcompany har varslet hele 161 positive danskere og dermed kostet cirka 226.000 kroner per smittet. Sammenlignet med det er 100 kroner per dansker for det digitale coronapas virkelig billigt. Og vi brænder alligevel milliarder af hver dag på nedlukningen, så vi snakker småpenge her,” siger han.

Dansk erhvervsliv, når det er bedst
Direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen kan heller ikke få armene ned over udmeldingen fra Netcompany:

“De specielle tider, vi er i, kræver, at vi løser udfordringerne på specielle måder. Det gælder også virksomhedernes tilbud til staten. At Netcompany kan få en årlig gevinst på 600 millioner kroner ved at sælge en gratis app, vidner om hvor stærkt og kreativt et erhvervsliv, vi har i Danmark. Det bliver en app med stor impact, som vi kan eksekvere lige nu,” siger han.