Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Det var ment som en sjov måde at lære sig selv og hinanden bedre at kende, da Rosa Langenfeld sammen med veninderne tog en DNA-test for at opdage ukendte aner. I stedet blev det et mareridt, som hun aldrig vågner fra.

Det begyndte helt uskyldigt med, at en af Rosa Langenfelds kolleger via en DNA-test opdagede, at hun havde rødder i både Fjernøsten og Sydamerika. Rosa og nogle af hendes veninder, der alle arbejder i Rosas fars advokatfirma i Charlottenlund – et firma, som er gået i arv gennem flere generationer – besluttede sig for også at prøve testen.

“Vi plejer at rejse sammen et par gange om året, når der altså ikke er coronarestriktioner, og hvor spændende kunne det ikke være at rejse til eksotiske steder i verden, hvor vi selv har fjerne forfædre?”

Det fortæller 32-årige Rosa Langenfeld, da RokokoPosten møder hende i villaen i Ordrup.

Forberedt på Finland
Veninderne aftalte, at de skulle rejse til alle de steder, deres DNA kunne spores til. Vel vidende, at det kunne betyde mindre eksotiske steder som Finland eller Belgien, men de var parate til at prøve noget nyt.

“Man kan godt blive træt af altid at rejse til Dubai eller Maldiverne, så vi indstillede os på at være åbne,” siger Rosa Langenfeld.

Da resultatet kom, ventede der dog Rosa Langenfeld en højst ubehagelig opdagelse. Det viste sig nemlig, at størstedelen af hendes DNA kan spores tilbage til den jyske by Randers, og at hun også har aner i Esbjerg, Skive og Hanstholm.

Tarvelige fiskere og bønder
Dybt chokeret ringede hun til veninderne for at melde afbud til den hyggeaften, hvor de over nogle gode bobler skulle vise hinanden resultaterne og tale om de mange spændende rejser, der ventede dem.

“Jeg kunne ikke tage af sted. Jeg var helt slået ud, og det er jeg stadigvæk. Det er et mareridt, som jeg aldrig vågner fra, for hvad betyder det her? Hvem er jeg? Når jeg kigger i spejlet, er det ikke længere advokatens datter fra Ordrup, jeg ser. Jeg ser en uskøn blanding af tarvelige fiskere og bønder fra steder i Jylland, jeg aldrig før har hørt om,” siger hun.

Rosas far, advokat Gregers Langenfeld, er mindst lige så chokeret.

“Både min og min hustrus slægt er nordsjællandsk mange generationer tilbage. Selvfølgelig er der nok også noget udefra, men Jylland – det kan jeg slet ikke forestille mig,” siger han og slutter:

“Måske er Rosa slet ikke min. Jeg må få lavet en DNA-test for at få det afgjort.”