Foto: Olga Dubtovina, Bigstock

Foto: Olga Dubtovina, Bigstock

Klima, indvandring og det meget smalle sted mellem Jan E. Jørgensen og Lars Løkke Rasmussens holdninger er nogle af de temaer, som de kommende enkeltmandspartier vil profilere sig på.

I weekenden fik Danmark endnu et parti, nemlig det grønne Momentum, stiftet af tidligere Alternativet-medlem Theresa Scavenius. Siden sidste valg er en række nye partier dukket op, herunder Lykkepartiet, Frie Grønne, Borgerlisten og Partiet Fremad, og den udvikling får Jørn Clausen, statistiker med speciale i politiske populistprognoser, til at komme med en voldsom forudsigelse.

“Om ti år vil vi se, at over to tredjedele af den danske befolkning har stiftet et nyt politisk parti,” lyder det fra den erfarne forsker og lektor ved Københavns Universitet. Helt præcist vil 70,7 procent af os have prøvet kræfter med politik, primært med fokus på klima og indvandring.

Rasmussen Gorrissen Federspiel
“Derudover vil en del danskere forsøge at finde en politisk ledig plads på det meget, meget smalle sted mellem Jan E. Jørgensen og Lars Løkke Rasmussens holdninger,” siger Jørn Clausen, der har regnet ud, hvad enkeltmandspartierne sandsynligvis vil hedde.

“Lars Løkke Rasmussens netværk vil brydes op i partier som Løkkepartiet, Lars Løkke Version 2, Rasmussen Gorrissen Federspiel og Sólrun Away. Andre oplagte navne er Centrum Nu, Centrum Fremskridt, Radikalt Centrum, Midtercentrum og Vest-Vest-Sydvest-Højre-Venstre-Centrum.”

Helt almindelige nazister
Theresa Scavenius’ parti, der har forslået rationering af oksekød og flyrejser, vil også få kam til sit hår i form af endnu mere radikale klimabevægelser, mener statistikeren.

“Vi vil se navne som Ultragrønne, Hypergrønne, Dø Dit Klimasvin-Partiet og Veganerpar …, nå nej, de findes jo allerede.”

Endelig vil den indvandringskritiske fløj vokse i forsøget på at udmanøvrere Nye Borgerlige og Stram Kurs, mener Jørn Clausen.

“Djengis Khan-partiet er ikke langt væk, ligesom vi også vil se nynazister, klimabevidste nazister, intersektionelt feministiske nazister og bare helt almindelige nazister. Den sidste gruppe vil bestå af en mand fra Frederikshavn ved navn Ole, der bare synes, at Hugo Boss-uniformer er fede.”